Valtuustolle esitys palkkahallinnon ulkoistamisesta – Uki lähtee Tilikunnan osakkaaksi

0
Henkilöstöjohtaja Maaru Seikola sanoo, ettei palkkahallinnon ulkoistaminen liity talouden sopeuttamisohjelmaan, vaan ratkaisulla minimoidaan palkkahallinnon riskejä.

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että kaupungin palkkahallinto ulkoistetaan. Ratkaisulla halutaan varmistaa palkkahallinnon toimivuus, mutta arvion mukaan ulkoistamalla kaupunki saa pitkällä tähtäimellä myös jonkin verran säästöjä vuositasolla.

Kaupungin palkkahallinnossa työskentelee vain kaksi henkilöä. Näin pienen yksikön toiminnassa on riskinsä. Tästä syystä kaupunki alkoi selvitellä palkkahallinnon ulkoistamista.

Tilikunta on tehnyt kaupungille noin 160 000 euron tarjouksen palkkahallinnon palveluista. Tarjous sisältää keskiarvoisen määrän tuntiveloitteista lisätyötä, mutta odotettavissa yhteistyön käynnistyessä olisi, että lisätyötä aiheutuisi ensimmäisenä vuonna keskivertaista määrää enemmän. Henkilöstöjohtajan arvio tuntiveloitteisen lisätyön määrästä ja sen aiheuttamasta lisäkustannuksesta on noin 20.000 euroa vuodessa Tilikunnan tarjouksessa arvioiman määrän lisäksi. Sisäisen palvelutuotannon kustannuksiksi on budjetoitu talousarviossa noin 200 000 euroa.

– Tilikunta tarjoaa palkkahallinnon palveluita nimenomaan kuntasektorille. Uusikaupunki on jo ostanut tilapäistä palvelua ja sijaisjärjestelyjä Tilikunnalta ja meillä on siitä hyvä kokemus, henkilöstöjohtaja Maaru Seikola perustelee.

Tilikunta Oy on kuntaomisteinen, varsinaissuomalainen voittoa tavoittelematon in house-yhtiö. Sen omistaja-asiakkaita ovat Kaarinan, Liedon ja Paimion kaupungit sekä Sauvon ja Maskun kunnat, Peimarin koulutuskuntayhtymä sekä Varsinais-Suomen kiinteistökuntayhtymä. Tilikunnan palveluksessa työskentelee noin 40 talous- ja palkkahallinnon asiantuntijaa.

Mikäli valtuusto hyväksyy palkkahallinnon ulkoistamisen, se toteutettaisiin vaiheittain ensi keväänä.

Uusikaupunki lähtee myös Tilikunta Oy:n osakkaaksi. Kaupunginhallitus päätti maanantaina, että kaupunki yhtiön osakkeita 84 000 eurolla. Kunnalta vaadittu osakemäärä on kahdeksan osaketta 10000 asukasta kohden, mikä tarkoittaa Uudenkaupungin kaupungin kohdalla 12 osaketta. Yhden osakkeen hinta on 7000 euroa. Tilikunta Oy:n hallitus päätti elokuussa suunnatun osakeannin järjestämisestä Uudenkaupungin kaupungille sekä Ruskon kunnalle.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän