Varhan lautakunnat valmistelevat budjettia

0
Varha valmistautuu seuraaviin vuosiin.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen lautakunnat kokoontuvat lokakuun aikana käsittelemään tulosalueiden talousarvioesityksiä vuodelle 2024. Ikääntyneiden palvelulautakunta kokoontuu jo tänään, keskiviikkona ja Tyks-sairaalapalveluiden lautakunta torstaina 5.10. Sote-palvelulautakunta käsittelee talousarvioesitystä 10.10. ja pelastuslautakunta 26.10.

Aluehallitus päätti kokouksessaan 26.9. päivittää kesäkuussa määrittelemäänsä talousarvioraamia ja ensi vuoden talousarvion valmisteluohjeita. Kesäkuun talousarvioraami ja valmisteluohjeet perustuivat senhetkiseen käsitykseen hyvinvointialueen taloudellisesta tilanteesta, mutta kuluvan vuoden tulosennuste on tämän jälkeen muuttunut heikommaksi. Vuoden 2023 toisen osavuosikatsauksen mukaan tlikauden alijäämäksi olisi muodostumassa noin 123 miljoonaa euroa, kun vielä kesäkuussa arvio alijäämästä oli 56 miljoonaa euroa.

Tulosalueiden lautakunnat käsittelevät lokakuun kokouksissaan tulosaluejohtajien talousarvioesitykset ja päättävät niiden lähettämisestä eteenpäin aluehallitukseen.

Aluehallituksen on määrä käsitellä koko hyvinvointialueen talousarviota vuodelle 2024 ja taloussuunnitelmaa vuosille 2024−2026 marraskuun aikana. Aluevaltuusto käsittelee talouspakettia 13. joulukuuta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän