Wintterin käyttöönottoaikataulu julki

1
Ensimmäiset oppilaat aloittavat opiskelunsa Wintterissä keväällä 2025.

Maanantain kaupunginvaltuuston kokouksen lopuksi kaupungin tekninen johtaja Jari Nikkari kertoi monitoimijatalo Wintterin rakennustöiden etenemisestä. Hanke on edennyt suunnitellusti ja Wintterin rakennus valmistuu alkuvuodesta 2025. Tilojen käyttöönotto tehdään sen jälkeen vaiheittain. Nikkari kertoi, että oppimiskeskus, päiväkotitilat sekä liikunta- ja uimahallitilat otetaan käyttöön helmikuussa 2025.

Pohitullin koulun ja lukion oppilaat sekä muut väistötiloissa olevat koululaiset muuttavat talvilomaviikon aikana. Kalannin yläkoululaiset muuttavat Wintteriin kesäloman aikana. Tällä hetkellä kaupungilla on vuokralla koulujen väistötilaparakkeja ja niiden vuokrasopimukset päättyvät marraskuussa 2025, mutta Nikkarin mukaan tiloista on tarkoitus luopua heti, kun se on mahdollista.

– Pohitullin koulurakennus puretaan keväällä 2025 heti sen jälkeen, kun sen oppilaat ovat siirtyneet Wintteriin. Pohitullin koulun tilalle tulevan pysäköintialueen rakentaminen tehdään kesän 2025 aikana. Myös vanha uimahalli puretaan saman kesän aikana, Nikkari summasi.

1 KOMMENTTI

  1. Olemme perheeni (uimariperhe) kanssa valinneet U: n kotipaikaksemme 30 vuotta sitten. Se on ollut hyvä valinta, joka tapahtui nimenomaan uimahallin perusteella. Nyt olemme ihmetelleet hallin purkupäätöstä. Elinkaariajattelu tuntuu pakkotoiminnalta, jota sovelletaan kaikkeen harkitsematta muita -luovia ratkaisuja. Eri puolilla maailmaa olemme usein käyttäneet SPA-palveluja tarjonneita majoituspaikkoja. Ne ovat aina olleet matkustajien suosimia. Vesi kuntoutuksessa ja terapioissa etsii jatkuvasti uusia muotoja. Esitän työryhmän perustamista nykyisen hallin uusiokäytölle. Oma uintihistoria on täynnä paljon huonokuntoisempia halleja. Kiitos meidän hallille ja upealle palvelevalle henkilökunnalle.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän