Yhteistyön juhlaa

0

Uudessakaupungissa Valmet Automotiven autotehtaalla juhlittiin torstaina Mercedes-Benz AMG GT tuotannon aloitusta. Syytä juhlaan olikin, sillä ensimmäisen kerran kyseisen automallin tuotanto on annettu Mercedes-Benzin omien tehtaiden ulkopuolelle. Tämä on Valmet Automotivelle merkittävä saavutus ja suuri luottamuksen osoitus asiakkaan suunnalta. Kyseinen auto ei ole mikä tahansa kärry, vaan se edustaa urheiluautojen eliittiä ja todellista luksusta, myös hintansa puolesta.

Autotehtaalla oli myös toinen hyvä syy juhlaan: suomalainen Valmet Automotive ja saksalainen Mercedes-Benz ovat tehneet autonvalmistuksessa yhteistyötä jo vuosikymmenen. Vuodesta 2013 lukien Valmet Automotive on valmistanut Mercedes-Benzille 750 000 autoa. Tämä ei ole mikään mitätön määrä, vaan kuvaa konkreettisesti yhtiöiden välistä todellista kumppanuutta. Valmet Automotive valmistaa Mercedes-Benzille myös akkujärjestelmiä ja avoautojen kattojärjestelmiä.

Avajaisjuhlassa puhunut Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald muistutti, että AMG-tuotanto onkin hieno osoitus siitä tasosta jolle yhtiöt ovat yhteistyössään edenneet.

Yhteistyön aikana on Mercedes-Benzin luottamus uusikaupunkilaiseen kumppaniin kasvanut vuosi vuodelta. Ensin autotehdas sai tehtäväksi A-sarjan perusauton, sitten siirryttiin vaativampaan GLC -malliin ja nyt tuotannossa on siis todella vaativa luksustuote Mercedes-AMG GT 4-door Coupè. Koko AMG brändi edustaa autoteollisuuden ehdotonta huippua.

Mercedes-AMG tuotannon aloitusta juhlimaan kutsuttujen vieraiden joukossa oli myös Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto. Hän totesi ,että Mercedes-AMG tuotannon saaminen Uuteenkaupunkiin on vahva osoitus siitä miten laadukasta suomalaista työtä osataan arvostaa maailmalla. Laatu ja toimitusvarmuus ovatkin olleet merkittävässä roolissa siinä että Valmet Automotive on saanut pidettyä Mercedes-Benzin asiakkaana kaikki nämä vuodet.

On niin autotehtaan, kuin koko kaupungin kannalta suotavaa, että näiden kahden hedelmällinen yhteistyö jatkuu vielä pitkään.

Maija Ala-Jääski

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän