Äidin ja tyttären yhteinen kirja

0
Karoliina Lehmuvirta ja Kerttu Aaltonen julkistivat ensimmäisen yhteisen kirjansa Uudenkaupungin kirjastossa viime perjantaina.

Äiti, Kerttu Aaltonen , ja tytär Karoliina Lehmusvirta ovat julkaisseet yhteisen kuvakirjan lapsille. Kirjassa ”Huopalan hiiret ja luonnon lumo” kekseliäs hiiriperhe seikkailee tutuissa maisemissa.

– Halusimme tehdä lapsille kirjan paikoista, jotka ovat täällä kaikkia lähellä ja nautittavissa vuodenajasta riippumatta, selvitti Kerttu Aaltonen.

– Luonto ja Vakka-Suomen perinnemaisemat ovat olleet erottamaton osa omaa lapsuuttani. Haluamme tämän hiiriseikkailun avulla houkutella myös nykylapset ulos luontoon. Toivottavasti kirja houkuttelee lapset myös lukemisen pariin, lisäsi Karoliina Lehmusvirta.

Ajatus äidin ja tyttären yhteisestä kirjasta on muhinut jo vuosia.

– Kirjaa emme ole aiemmin yhdessä tehneet, mutta osana Uudenkaupungin kaupungin 400-vuotisjuhlavuotta toteutimme yhteisen installaation. Siinä hiiriperhe Nyströmin elämää sai seurata kirjastorakennuksen kaakeliuuneissa. Tästä ajatus hiiriperheen seikkailuista lähti eloon ja nyt tarinat on saatu kansien väliin, kuvaili Kerttu Aaltonen.

Kirjassa esiintyvä huovutettu hiiriperhe on nukketeatteritaiteilija ja varhaiskasvatuspedagogi Kerttu Aaltosen luomuksia. Kirjan tekstistä vastaa Karoliina Lehmusvirta, kuka on sekä kirjallisuuden että psykologian maisteri.

Korvaamatonta apua he ovat saaneet uusikaupunkilaiselta valokuuvaajalta Raimo Laksolta . Hän on kuvannut kaikki kirjan 22 kuvaa.

–Kuvaustyöt aloitin helmikuussa 2020 talviaiheisella kuvauksella ja kuvauskertoja kertyi koko projektin aikana yhdeksän. Kuvia hiiriperheen seikkailuista kertyi kaikkiaan 2327, kertoi Raimo Lakso.

Haastavaksi kuvaamisen teki hiirihahmojen pieni koko.

– Lisäksi kuviin tuli saada mukaan mahdollisimman paljon ympäröivää luontoa, selvitti Lakso.

Uusikaupunkilaisille Raimo Lakso on tullut tutuksi erityisesti luontokuvistaan.

– Syy miksi lähdin tähän hommaan, oli se että kirjan edistää juuri luonnon tuntemusta.

Kirjassa on lisäksi lapsille suunnattuja, aktivoivia kysymyksiä, joiden avulla voidaan yhdessä pohtia vaikka sitä miksi luonnosta on korjattava roskat pois. Näin teos soveltuu esimerkiksi päiväkoteihin tukemaan lasten ympäristökasvatusta.

Huopalan hiiret ja luonnon lumo -teos on myytävänä Kirja-Vakassa, Vaakahuoneen joulupuodissa sekä ostettavissa suoraan tekijöiltä ja verkkokirjakaupoista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän