En aio enää vaieta

0

Olen autoileva duunari, tällä hetkellä lomautettu, tehnyt ikäni töitä enkä tienaa ihmeellisesti. Liityin Perussuomalaisiin, koska koin persujen puolustavan työssäkäyviä suomalaisia, jotka maksavat veronsa ja pitävät valot päällä Suomessa. Duunareita on kurittanut eniten bensan, ruuan ja asumisen hintojen nousu. Maksetut verot tuntuvat katoavan mustaan aukkoon, josta ei saa takaisin mitään. Tiet rapistuvat ja peruspalvelut eivät toimi. Hallitus toisensa perään on selitellyt paljon ja tehnyt hyvin vähän.

Odotin, että asioita alettaisiin korjata, kun Perussuomalaiset pääsevät hallitukseen. Odotukset olivat suuret, sillä tavallisten suomalaisten asiat olivat kerrankin esillä. Tiesin, että ikäviäkin päätöksiä jouduttaisiin tekemään ja olin valmis ne hyväksymään. Valtion talous on heikossa kunnossa. Kun hallitus muodostettiin, ohjelmasta tuntui löytyvän hyvää ja huonoa.

Mitä enemmän asiat ovat syksyn aikana tulleet esiin, sitä enemmän koen oloni petetyksi. Hallitus kohdistaa kaikki heikennykset ja leikkaukset jälleen kerran työssäkäyviin suomalaisiin. Samaan aikaan rikkaiden verotusta kevennetään kaikkein eniten. He eivät osallistu taloustalkoisiin millään tavalla enempää kuin ennenkään. Minusta tämä ei ole reilua. Veikö Kokoomus Perussuomalaisia hallitusneuvotteluissa kuin pässiä narussa?

Työmatkavähennystä leikataan molemmista päistä niin rajusti, ettei sitä bensaveron ale korvaa. Ylipäätään alennuksen olisi pitänyt olla reippaasti isompi. Ansiosidonnaisen omavastuupäivien lisäykset syövät jo ensi vuonna duunareiden koko tuloveroalen niiltä, joiden kohdalle osuu kahden viikon lomautus.

Mahdollisuus lyhentää työntekijän varoitusaika ennen palkanmaksun katkeamista alle viidenkymmenen hengen yrityksissä vain viikkoon, asettaa monta ihmistä mahdottomaan asemaan. Laskuja ei voi noin vain lykätä ja lapsilla on tarpeita, harrastaminen maksaa. Työttömyysturvan tasoa leikataan, tuloillani se tarkoittaa tonnia, joka ei riitä mihinkään. Työssäoloehdon pidentäminen kuudesta kuukaudesta 12 kuukauteen ei helpota työnhaussa, töitä ei nytkään ole tarjolla.

Leikkauksista ja heikennyksistä suurin osa hyödyttää vain yrityksiä ja suurituloisia. Valtion taloutta ja työllisyyttä niillä ei paranneta. Siksi valtio velkaantuu nyt yhtä paljon kuin punavihreiden ollessa vallassa. Vieläkään keskiössä eivät ole Suomen ja suomalaisten asiat, vaan ideologinen eturyhmäpolitiikka. Tätä on perusduunarin mahdotonta ymmärtää tai hyväksyä.

Tähän asti olen ollut hiljaa. Olen uskonut, että Riikka Purra ja muut persupoliitikot ymmärtävät nopeasti tulleensa huijatuksi. Ryhtyvät vaatimaan muutoksia hallitusohjelmaan ja puolustavat työssäkäyviä. Työntekijät ovat kertoneet vastustavansa leikkauksia ja heikennyksiä, puolustajia on löytynyt vain ammattiliitoista. Purra on sen sijaan hyökännyt duunareita vastaan ja syyttänyt valehtelusta. Leikkaukset ovat kuulemma vain demareiden propagandaa.

Jatkossa en aio vaieta. Haluan, että perussuomalaisten johto ymmärtää, että sadat tuhannet heitä äänestäneet luottivat teidän ajavan heidän asioitaan ja ovat nyt oikeutetusti pettyneitä. Oli virhe uskoa persuihin, joka ryhtyi Kokoomuksen kritiikittömäksi apupuolueeksi, kyykyttämään suomalaista duunaria. Toivon, että Perussuomalaiset korjaavat kurssiaan ja hallitus peruu työntekijöihin kohdistuvat kohtuuttomat heikennykset.

Matti Hatunen

Kohta entinen PersuDuunari Uudestakaupungista, joka harkitsee vakavasti siirtymistä työväenpuolueen

kannattajaksi

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän