Haimion uimaranta on huippukunnossa – Rannan kunnostus tehtiin talkoilla ja kaupungin asukasbudjetoinnin rahoituksella

0
Kaupunki rahoitti ja hankki materiaalit, Jokisivun nuorisoseura raivasi rantaa ja metsää talkoilla. Maria Saarinen, Taru Joutsa-Huutola ja Olli Laivo kehuvat, että yhteistyö sujui erinomaisesti.

Haimion uimaranta on yksi Uudenkaupungin suosituimmista rannoista.

– Tänne tullaan keskustan alueeltakin uimaan. Vaikka ajomatkaa on jonkin verran, paikka on niin hieno, että ihmiset tulevat ihan sen takia, Olli Laivo Jokisivun Nuorisoseurasta toteaa.

Nyt uimaranta on entistäkin hienompi. Haimion uimaranta äänestettiin yhdeksi kaupungin asukasbudjetointikohteeksi. Kaupunki antoi hankkeelle 10 000 euron rahoituksen ja raha on käytetty rannan kunnostamiseen.

Kaupunki teki materiaalihankinnat ja rannan sekä uimarannan viereisen rinteen raivaustyöt hoituivat talkoilla. Laivo kehuu, että yhteistyö sujui todella hyvin.

– Täältä on raivattu paljon puustoa ja kasvillisuutta. Lisäksi hiekkarantaa on laajennettu, vihertyönjohtaja Maria Saarinen kertoo.

Rantaan on asennettu myös uusi kumirouhematto, jota pitkin saunalta voi kulkea paljain jaloin laiturin päähän asti.

Saarinen kertoo, että uimarantaan on tulossa vielä penkit sekä grillipaikan viereen pirttikalusto.

– Lisäksi veteen rakennetaan 25 metrin avovesiuimarata, joka merkitään rataköydellä, liikuntapalvelujen vastaava Taru Joutsa-Huutola lisää.

Haimion uimaranta näyttää nyt kuin rantaloman beachilta. Rannalla on hienojakoista, punaista hiekkaa, joka on hankittu Säkylästä. Rinteessä on mukavia paikkoja istuskella rauhassa.

– Iltaisin rannassa voi ihailla auringonlaskua, Joutsa-Huutola kertoo.

Ranta on käytössä myös talvella, sillä Jokisivun Nuorisoseura lämmittää saunan joka lauantai kello 16. Kylmäuinnin harrastajat jatkavat uintikautta läpi vuoden. Olli Laivo kertoo, että talviuintia on harrastettu Haimion uimarannassa vuodesta 1996 alkaen.

Uimarit löylyttelevät hirsisaunassa, joka on valmistunut jo vuonna 1966, mutta on edelleen hyvässä kunnossa. Saunan terassin Jokisivun Nuorisoseura kunnosti edellisenä kesänä.

Kesällä sauna on vapaasti lämmitettävissä.

– Sen lämmittää se, joka tulee ensimmäisenä rantaan. Tämä systeemi on sujunut hyvin, Laivo sanoo.

Rannassa on lisäksi toinen sauna, jota vuokrataan.

Rannan suosiota selittää myös se, että se on lapsiystävällinen.

– Mutta hyppiminen laiturilta on kielletty. Ranta on niin matala, Joutsa-Huutola varoittaa.

FaktaAsukasbudjetointiKaupunki varasi asukasbudjetointiin 65 000 euron määrärahan.

Kalantiin varattiin 20 000 euroa, Lokalahdelle 15 000, Pyhämaahan 15 000 ja entiselle maalaiskunnalle sekä saaristolle 15 000 euroa.

Kuntalaiset saivat ehdottaa asuinympäristöön liittyviä parannushankkeita. Ehdotuksia arvioitiin ja kehitettiin työpajoissa maalis-toukokuussa.

Asukasbudjetointikohteet valittiin äänestyksellä kesäkuussa. Kohteiksi valittiin mm. Lasamäen pulkkamäki, Raulion uimaranta, Lokalahden pururata, Pyhämaalle uusi laavu ja Haimion uimarannan kohennus.

Virallisesti kaikkia kohteita juhlistetaan keväällä 2024, kun aurinko taas paistaa ja viimeisetkin loppusilaukset ovat valmiina.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän