Haiparvelle voitto Kotkasta lähes 14 vuoden tauon jälkeen – Korihailla nyt yhtä monta voittoa kuin viime runkosarjassa

0
Jalen Jackson pelasi Kotkassa kauden parhaimman ottelunsa.

Tällä kaudella pitkät tappioputket sekä ennätykset ovat paukkuneet rikki Korihaiden vahvassa alkukaudessa. Yksi pitkä putki katkesi perjantai-iltana KTP-Basketin vieraana Kotkassa, kun Korihait otti kauden viidennen voittonsa lukemin 96–90. Voitto oli uusikaupunkilaisille ensimmäinen Kotkassa sitten 8. tammikuuta 2010.

Kauden viidennen voiton myötä Korihailla on kasassa jo nyt yhtä monta voittoa kuin viime kaudella koko runkosarjan aikana. Sijoitus sarjataulukossa tulee olemaan kahdeksannen pelikierroksen jälkeen jaettu kolmas sija.

– Viimeisestä Korihaiden voitosta on kuulemma aikaa, joten kiva oli voittaa. Me kyllä tiesimme mihin iskeä, KTP on erinomainen nopean hyökkäyksen joukkue. Tänään saimmekin hidastettua heidän peliä, päävalmentaja Darko Mihajlovic kertoi ajatuksiaan ottelun jälkeen.

Korihait onnistui pitämään pelin tempon itselleen sopivana. Edellisissä otteluissa Korihaiden hyökkäyspeli ei ollut parhaimmillaan, mutta nyt Mihajlovicin toiveissa ollut nopea hyökkäyksen käynnistäminen toimi. Pallo tuotiin rauhassa etukentälle, jonka jälkeen alkoi rauhallinen mutta määrätietoinen hyökkäyksen toteutus, josta Korihait sai helppoja koreja.

KTP:n ainoa hallitsevampi vaihe ottelussa tapahtui toisella neljänneksellä, jonka jälkeen kotijoukkue johtikin ottelua. Toisella puoliajalla Korihait ei antanut KTP:n johtaa ottelua enää kertaakaan.

Ensimmäisellä puoliajalla Javion Ogunyemi (17 pist/11 lev) hallitsi korinalustaa, mutta Travis Jocelyn (22/4) ja Jalen Jackson (20/5/5 syöt) olivat Korihaiden syömähampaat toisella puoliajalla. Ogunyemi vei täysin kaksinkamppailunsa Kotkan sentteri Ahmad Randia (12/5) vastaan, vaikka KTP:n paine korin alla sorruttikin Korihaiden tehomiehen kahdeksaan pallonmenetykseen.

Jocelyn oli hyvässä heittovireessä (kolmen pisteen heitot 4-8) läpi ottelun ja Jackson pelasi vanhassa kotisalissaan kauden parhaimman ottelunsa. Erittäin ailahtelevia otteluita välillä pelaava Jackson oli molemmissa päissä kenttää oma viekas itsensä. Hyvin kontrolloidun esityksen jälkeen Jackson haisteli hyvin Kotkan syöttölinjoja ryöstäen pallon peräti kuudesti.

– Oli hienoa pelata jälleen Kotkassa. Täällä on aina ollut hieno tunnelma ja sytyttää myös meidät. KTP on erinomainen hyökkäysjoukkue, mutta tänään onnistuimme hyvin, kommentoi Jackson tunnelmiaan.

Korisliigan ensimmäinen kierros on kolmea ottelua vaille valmis. Viidellä voitolla Korihait on pedannut itselleen hyvät asetelmat sarjassa, joka on tällä kaudella erittäin tasainen ja yksittäisen ottelun tuloksella voi olla iso merkitys sarjasijoituksissa.

– Alkukausi on sujunut hyvin ja iso syy siihen on erinomaisesti toimiva joukkuekemia, Mihajlovic kiteytti.

Haiparvella on ensi viikolla edessä jälleen yhden ottelun viikko, kun lauantaina Pohitulliin saapuu Kouvot. Ottelu on samalla juhlaottelu, jonne on paikalle tulossa Uudenkaupungin Urheilijoiden mestarijoukkue keväältä 1990. Ottelussa myös kunnioitetaan lähes kaksi vuotta sitten edesmennyttä Heikki Walaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän