Johanna Pohjola palkittiin vuoden kuntoutusyrittäjänä

0
- Eläinavusteisen terapian kehittäminen yrityksessämme on ollut minulle erityisen tärkeää, kertoi Johanna Pohjola.

Vuoden 2023 kuntoutusyrittäjäksi on valittu uusikaupunkilainen toiminta- ja ratsastusterapeutti Johanna Pohjola. Johannan yritys, Toiminta- ja ratsastusterapia J. Pohjola Oy, tuottaa Varsinais-Suomen alueella toiminta- ja ratsastusterapiaa kaiken ikäisille. Yrityksellä on toimipisteet Lokalahdella, Vehmaalla ja Turussa ja se työllistää 15 terapeuttia, sekä työntekijöinä että alihankkijoina.

Johanna Pohjolaa ehdotti vuoden kuntoutusyrittäjäksi hänen alihankkijansa.

– Johanna kehittää yritystoimintaansa jatkuvasti ja on valmis heittäytymään mukaan uusiin tilanteisiin – hän on aivan huippu tyyppi, joka kohtelee kaikkia tasavertaisesti ja on aina valmis auttamaan ja tukemaan. Hän näkee runsaasti vaivaa työntekijöidensä ja alihankkijoidensa hyvinvoinnin ja työviihtyvyyden eteen, kustantaa koulutuksia, ja jakaa omaa osaamistaan. Johanna palkkaa myös rohkeasti uusia toimintaterapeutteja töihin yritykseensä, perusteluissa todetaan.

Pohjolan yritystoiminta sai alkunsa, kun hän työskenteli toimintaterapeuttina Uudenkaupungin terveyskeskuksessa ja ryhtyi virkansa rinnalla tekemään sivutoimisesti Kelan vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta yrittäjänä. Tätä jatkui lähes koko terveyskeskustyön ajan, 20 vuotta.

– Siitä oli helppoa siirtyä päätoimiseksi yrittäjäksi – ja nythän tätä on takana jo 17 vuotta, Johanna Pohjola muistelee.

Pohjola pyrkii olemaan läsnä oleva johtaja, jolla on aina aikaa työntekijöille. Erityisen tärkeänä hän pitää positiivisen ja lämpimän ilmapiirin luomista työyhteisössä. Yrityksessä tehdään satsauksia säännölliseen työnohjaukseen, monipuoliseen virkistystoimintaan ja muuhun yhdessä tekemiseen.

Esimerkkejä yrityksen toiminnan kehittämisestä ovat vuosien varrella olleet hyvien toimitilojen perustaminen sekä eläinavusteiseen toimintaterapiaan ja ratsastusterapiaan panostaminen.

– Eläinavusteisen terapian kehittäminen yrityksessämme on ollut minulle erityisen tärkeää. Vuosien aikana olen itse saanut konkreettisesti nähdä, miten merkityksellistä vuorovaikutus eläinten kanssa voi olla kuntoutujille. Esimerkiksi ratsastusterapiassa kuntoutujan ja hevosen välinen vuorovaikutus on ollut usein lähes yhtä tärkeä kuin terapeutin ja kuntoutujan välinen vuorovaikutus, Johanna kuvailee.

– Terapia eläinten kanssa on usein erittäin palkitseva kokemus. Sen avulla voidaan parantaa kuntoutujan arjen toimintakykyä ja luoda hänelle uusia, arvokkaita kokemuksia ja elämyksiä.

Vuoden Kuntoutusyrittäjä -kunniamaininta on Suomen Kuntoutusyrittäjät ry:n historian 27., ja se annetaan nyt toista kertaa toimintaterapiayrittäjälle.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän