Jotta jokaisella lapsella olisi joulu – MLL:n paikallisyhdistys järjestää jälleen Toivelahja lapselle -keräyksen

0
Anni Virtanen ja Pauliina Lundélin herättelevät joulumieltä, sillä lasten toivelahjakeräys on alkamassa.

Uudessakaupungissa on perinteisesti tuettu pienituloisia lapsiperheitä Toivelahja lapselle-keräyksellä. MLL:n Uudenkaupungin paikallisyhdistys järjestää keräyksen jälleen tänä vuonna. Lasten lahjatoiveita voi esittää jo nyt.

– Tämä joulu on monissa lapsiperheissä taloudellisesti tiukka, kun kaikki hinnat ovat nousseet, Pauliina Lundelin arvelee.

Viime vuonna keräyksen kautta jaettiin 250 lahjaa lapsille. Keräysvastaavat Pauliina Lundelin ja Anni Virtanen veikkaavat, että tänä vuonna lahjoja jaetaan saman verran.

– Keräys on siinä mielessä mukava järjestää, että Uudessakaupungissa moni on ottanut tavakseen tukea lapsiperheitä tämän keräyksen kautta.

Keräys toimii niin, että ensin lapset saavat esittää lahjatoiveen, jonka arvo on enintään 50 euroa. Yli 12-vuotiaat lapset voivat toivoa myös lahjakortteja.

– Toiveista huomaa, että ne ovat todella lasten, eikä vanhempien toiveita. Lapset toivovat usein ihan vain kyniä, tusseja ja maalaussettejä. Joskus toive on niin erikoinen, että emme mekään oikein tiedä, mistä on kyse, Pauliina ja Anni myöntävät.

Lapset toivovat enimmäkseen leluja, mutta toiveena on ollut esimerkiksi yövalopallo. Vähän vanhemmat lapset voivat toivoa jotain vaatetta, johon vanhemmilla ei olisi varaa.

Kun lahjatoiveet on kerätty, lahjoittajat voivat käydä valitsemassa lahjatoiveen, jonka haluavat toteuttaa. Lahjatoiveita voi noutaa tänä vuonna Alinenkatu 23:sta, eli kirjakaupan viereisestä liiketilasta. Anni kiittelee, että yhdistys sai tilan käyttöön keräyksen ajaksi maksutta.

Myös lahjat tuodaan samaan paikkaan. MLL:n paikallisyhdistyksen vapaaehtoiset paketoivat lahjat.

Perheiden tiedot ovat vain keräyksestä vastaavien tiedossa.

– Olemme tietoturvallisuudesta hyvin tarkkoja. Vain me kaksi tiedämme lapsen, jolle lahja tulee, Pauliina korostaa.

Lapsen lahjatoiveen voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen toivelahjauki@gmail.com. Viestissä pitää olla lapsen koko nimi, ikä ja lahjatoive. Lahjatoiveita kerätään 12.11. asti.

MLL:n paikallisyhdistys toivoo, että lahjojen ostajat suosivat paikallisia liikkeitä. Jos lahjatoivetta ei löydy liikkeistä, Pauliina kehottaa kysymään, voiko sen tilata.

– Yllättävän moni liike tilaa tuotteen pyynnöstä, hän rohkaisee.

Lahjatoiveita voi noutaa ja tuoda 14.11. alkaen. Keräys päättyy 29.11. Perheet noutavat lahjat ennen joulua.

Alinenkatu 23:ssa otetaan vastaan lasten lahjojen lisäksi Keskon ruoka-apukeräykseen tulevia ruokapaketteja lapsiperheille. Tilan aukioloajat löytyvät yhdistyksen some-tileiltä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän