Jyske haki pisteet Ugista – Kotijoukkueen kolmen maalin Emma Usvala totesi, että numerot eivät valehtele

0
Emma Usvala pääsi juhlimaan maalejaan kolmasti, mutta voitttoon asti osumat eivät riittäneet.

Uudenkaupungin Jää-Kotkat ja rakas naapuri Laitilan Jyske kohtasivat torstaina ringeten naisten Ykkössarjassa ensiksi mainitun kotihallissa.

Paikallisvääntö päättyi lopulta vierasjoukkueen selkeään voittoon lukemin 5–11 (0–2, 1–4, 2–2, 2–3). Laitilalaisten saavuttamat kaksi pistettä varmistivat sen, että he pääsevät lähtemään jatkosarjaan alkusarjan piikkipaikalta. Tällä hetkellä Jyskeellä on koossa 17 pistettä.

Jää-Kotkien pistesarake näyttää lukemaa 12 ja sijoitus on neljäs. Tosin niskaan hengittävät lähietäisyydellä niin Nurmijärvi kuin Lapinlahtikin.

Kotijoukkueen paras pisteissä mitattuna oli 1+3 kirjannut Pihla Suominen . Emma Usvala nakutti joukkueensa viidestä osumasta kolme. Kertaalleen osui Katarina Maikola .

Vierasjoukkueen ykkösvitja teki torstaina hurjat tehot, kun sekä Taru Kylä-Kaila että  Nea Palletvuori tekivät 3+3 naiseen tuoreen maailmanmestarin Teresa Tapanin säestäessä 1+4. Maalin makuun pääsivät myös Nea Nieminen , Maria Luoto sekä Elot Fanni ja Maria .

Usvala sai ottelun jälkeen vastata, kertoivatko illan loppulukemat totuuden. Onko sarjakärjen ja nelosen ero juurikin kuusi maalia?

– Numerot eivät valehtele. Kova joukkue oli vastassa, Usvala myönsi.

– Osasimme odottaa kovaa peliä.

Pidemmän tauon jälkeen Jää-Kotkat sai viriteltyä vähän pientä kiriäkin, mutta kunnon lentoon ei kotijoukkue kuitenkaan päässyt.

– Kova oli yritys, mutta syöttöjen kiinniotto ja sellainen itsevarmuus jäi tänään puuttumaan, vaikka olikin hyvää taistelua, luonnehti Usvala.

– Ehkä se jäi tahdonvoimasta kiinni.

Osaako Usvala iloita kolmesta maalistaan, vaikka joukkueena tulikin niin sanotusti turpiin?

– Kyllähän häviö jäi vähän kaivertamaan. Mutta osaan minä noista osumista iloitakin.

Torstai-illan pelissä tuli molemmille joukkueille aika paljon jäähyjä. Mistä tämä voisi kertoa?

– Peli oli kovaa ja vauhdikasta. Fyysisessä pelissä tuli paljon kontakteja, kun kaikki haluavat saada renkaan haltuun. Silloin tulee helposti jäähyjäkin, Usvala analysoi.

Usvalan mukaan paikallispeleihin kuuluu tietynlainen jännitys.

– Paikalliskohtaamisissa on vähän eri fiilis, kuin muissa peleissä.

Lauantaina Jää-Kotkat liitetevät sarjan hännillä olevan Helsingin vieraaksi lisäpisteitä metsästämään.

– Kova peli on varmasti odotettavissa sielläkin, arveli Usvala.

Ari Anteroinen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän