Kaupungin joulukuusi löytyi luonnollisesti Kuusitieltä

0
Kaupungin joulukuusi tuotiin torille viikon etuajassa.

Uudessakaupungissa ei vielä ole lumen täyttämää valkoista maata, mutta keskiviikosta lähtien Uudenkaupungin virallinen joulukuusi tuo kaupunkilaisille talvi- ja joulutunnelmaa.

Edellisinä vuosina pieni lumisade on aina sopivasti värittänyt kuusen tuontia, mutta tällä kertaa aamuyhdeksän aikoihin ainoastaan pikkupakkanen värisytti kuusen matkaa.

– Kelin puolesta tämä oikeastaan oli aika ihanteellinen tilanne, koska ei tuule eikä tosiaan sada räntää tai lunta, joka voisi kuljetusta haitata, kaupungin puutarhuri Saija Peltola kertoi.

Joulukuusi haettiin tänä vuonna kaupungin viheryksikön ja alihankkijoiden toimesta Hakametsän Kuusitieltä. Peltola taustoitti, että tien varteen on aikoinaan taloyhtiön ja kaupungin yhteistyön tuloksena pystytetty kuusiaita. Monta vuotta kyseinen taloyhtiö on ehdottanut kaupungin joulukuusen valittavan tien rivistä.

– Alkuvuodesta kaadoimme puita siitä, mutta tämä kuusen jätimme silloin pystyyn tätä tilaisuutta varten, hän totesi.

Kuusi tuotiin torille Salmen ja Kalannintien kautta keskustaan ja Yliseltäkadulta torille. 17-metristä kuusta ei haluttu tuoda Rantakadun kautta häiritsemällä liikaa keskustaliikennettä.

– Ei kuusi maastossa näytä niin leveältä, mutta kaadettuna sen leveyden vasta kunnolla huomaa. Keskusta-alueella kuljetusauto joutui ajamaan keskellä tietä, jotta tilaa olisi reilusti, Peltola huomautti.

Perinteisesti torin joulukuusi on hankittu muutamien ehdokkaiden joukosta kaupunkilaisten kotipihoilta, mutta viime vuosina sopivia puita ei ole hirveästi ollut enää tarjolla.

Peltola arvioi, ettei ihmisillä varmaan edes ole tonteillaan enää hirveän isoja kuusia pystyssä. Asukkaiden kotipihalta kaadetuista puista löytyisi kuitenkin aina oma tarinansa kerrottavaksi.

– Olemme jo varmuuden vuoksi katsoneet sopivan kuusen omilta mailta, mikäli ehdokkaita ei ensi vuoden aikana ilmaannu, Peltola paljasti.

Uudessakaupungissa kuusi on tuotu torille yleensä samalla viikolla, jolloin järjestetään joulukadun avajaiset. Tänä vuonna kuusi tuotiin siis periaatteessa viikon etuajassa.

– Emme olleet vielä tarkkaa päivää päättäneet, joten kuljetusyhtiö soitti maanantaina ja ehdotti, että kuusi voitaisiin tuoda keskiviikkoaamuna. No kaikki oli kuitenkin meidän osaltaan valmiina, niin tämä projekti sujui hyvin, Peltola naurahti.

Kuljetuksesta vastasi Vakkanostot Oy, joka on aikaisempinakin vuosina vastannut kuusen kuljetuksesta. Peltola kiitteli tuttuja kumppaneita, joiden kanssa tämä vuosittainen työ sujuu aina rutiininomaisesti.

– Tässä hommassa on monta vaativaa työvaihetta, joten ammattimaisuutta tarvitaan, Peltola tunnusti.

Kaupungin viheryksikön sekä muut projektin alihankkijat seurasivat, kun 17-metrinen kuusi aseteltiin paikoilleen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän