Kirppiksellä autetaan heitteille jätettyjä kissoja

0
- Joku on lahjoittanut kirppikselle aivan käyttämättömän pannun, ihasteli Mirrikirppistä hoitava Maikku Kero.

Tiesitkö, että Tupsulan taidetilan suojissa toimii myös kirpputori? Mirrikirppis on neliöillä mitattuna varmasti kaupungin pienin, mutta valikoimiltaan yllättävänkin suuri

– Täältä löytyy astioita, koriste-esineitä ja muita kodin tavaroita, vaatteita, leluja, pelejä, koruja, laukkuja, eli kaikenlaista mukavaa itselle ja kotiin pikkurahalla. Myynnissä on myös ihan uusia tuotteita, kuten koruheijastimia ja kissa-aiheisia huiveja, kuvailee Maikku Kero.

Kirpputoria pidetään yllä vapaaehtoisvoimin ja sen koko tuotto menee MirriRescuen ry:n toiminnan tukemiseksi.

MirriRescue on yhdistyksenä keskittynyt nimenomaan kissapopulaatioiden auttamiseen. Kissapopulaatiolla tarkoitetaan joukkoa kissoja, jotka lisääntyvät keskenään hallitsemattomasti ja sisäsiittoisesti. Populaatiossa saattaa elää kymmeniä kissoja ennen kuin sen olemassaolo edes havaitaan. Mirrirescuen vapaaehtoiset pyrkivät pelastamaan aina kaikki kissat.

– Yhdistyksen periaatteena kuitenkin on, että jokaiselle kiinniotetulle kissalle pitää olla tiedossa paikka mihin se sijoitetaan ja yhdistyksellä tulee olla varoja kiinniotetun kissan eläinlääkärikuluihin, selvittää Kero.

Jokainen kiinniotettu kissa toimitetaan eläinlääkäriin. Populaatiokissoilla on usein erilaisia sairauksia, mutta vaikka kissa olisikin terve, se sirutetaan, rokotetaan ja leikkautetaan. Eläinlääkärikulujen lisäksi MirriRescue tarvitsee varoja löytökissojen ruoka- ja tarvikekuluihin ja kissojen kiinniottamiseen tarkoitettujen loukkujen, haavien, loukkuvahtien ja riistakameroiden hankintaan.

– Kirpputorin ja kannatustuotemyynnin ohella yhdistys saa varoja toimintaansa myös jäsenmaksuista. Jäseneksi voi liittyä ihan kannatuksen vuoksi. Toki lisäkäsiä aina tarvitaan, mutta mikään pakko ei ole osallistua ja jokainen tekee vapaaehtoistyötä omien voimiensa mukaan. Itse olen aikoinani toiminut kiinniotettujen kissojen sijaiskotina, mutta allergiani takia en voi sitä työtä enää tehdä. Nyt sitten pyöritän vapaaehtoisena tätä Mirrikirppistä, Kero kertoo.

Yksi tapa tukea yhdistyksen toimintaa, ja siten kodittomia kissoja, on tavaralahjoitusten tekeminen.

– Tällä hetkellä meillä on kirpputorilla niin paljon myytävää, että kaikista kirpputorilahjoituksista tulee keskustella etukäteen. Kissoja varten otamme ruoka- ja tarvikelahjoituksia vastaan toki jatkuvasti. Toiveena meillä on että lahjoitusruoka olisi vehnätöntä.

Lahjoitukset voi tuoda Mirrikirppikselle sen aukioloaikana eli lauantaina kello 10-14.

– Huomenna perjantaina olemme mukana kaupungin yhteisessä Hehku-tapahtumassa. Myyntipöydältämme löytyy kannatustuotteiden lisäksi myös erilaisia tuikkulyhtyjä, vinkkaa Maikku Kero.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän