Koiviston saareen kaavoitetaan lomarakennuspaikkoja

0
Koiviston saari on noin kuuden kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

Kaupunginhallitus teki syksyllä 2020 yhteistyösopimuksen Koiviston saaren kehittämisestä. Sopimus tehtiin A. Kiviniemi Oy:n kanssa, mutta yritys ilmoitti viime vuoden marraskuussa vetäytyvänsä hankkeesta.

Kaupunki päätti syksyllä 2020 myös Koiviston saaren ranta-asemakaavoituksen aloittamisesta. Saareen suunniteltiin korkeatasoista ympärivuotista vapaa-ajan kohdetta, johon olisi toteutettu lyhytaikaisesti vuokrattavia lomarakennuksia ja rakennuksia niihin liittyviä yhteisiä palveluita varten.

Kaupungissa on tänä syksynä aloitettu talouden sopeuttamisohjelma ja samalla kartoitetaan mahdollisia tulojen kasvatusväyliä. Esille on nostettu myös Koiviston saaren kaavoittaminen loma-asuntotonteiksi ja tonttien myynti. Mitoituslaskelman mukaan saareen olisi mahdollista osoittaa noin 14 omarantaista lomarakennuspaikkaa.

Saari sijaitsee noin kuuden kilometrin etäisyydellä kaupungin keskustasta lounaaseen päin, lähettyvillä sijaitsee myös esimerkiksi Pursiseuran paviljonki. Venematka saareen kestää 10–15 minuuttia. Kaupungin suunnittelualue koostuu kolmesta osasta, varsinaisesta Koiviston saaresta, sen länsipuolisesta Rymmin saaresta sekä luoteessa olevasta Latokarista. Kiinteistön pinta-ala on 61 hehtaaria, josta maa-aluetta on 50 hehtaaria. Kiinteistön ympärillä on lisäksi kaupungin omistamia vesialueita.

Koiviston saari on aiemmin toiminut kaupungin retkeilyalueena. Saarella on ollut kymmenen vuokramökkiä ja kaksi saunaa. Maaperä on kallioista ja pääosin metsäpeitteisiä. Mökit ovat tällä hetkellä vuokrattuna yksityisille henkilöille.

Kaupunkisuunnittelujaosto on päättänyt, että Koiviston saaren ranta-asemakaavoitusta jatketaan siten, että sen tavoitteeksi asetetaan omarantaisten lomarakennuspaikkojen osoittaminen alueelle. Osallisia kuullaan osallistumis- ja arviointisuunnitelmilla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän