Kysyimme tätä: Miten koronarokotteen saa Ugissa?

0
Koronarokoteajan voi varata influenssarokoteaikana, jos sopivaa aikaa ei muuten löydy.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) toteaa, että koronarokotukset on aloitettu liian myöhään. Nyt THL patistelee ikääntyneitä ja riskiryhmäläisiä kiireesti koronarokotukselle. Rokoteaikoja on Varhan ajanvarauksessa tarjolla kuitenkin Vakka-Suomen alueella vielä vähän.

Saadaanko Uuteenkaupunkiin koronarokoteaikoja lisää, sotekeskus-aluepäällikkö Susanna Niemi?

– Korona- ja influenssarokotuksia annetaan pääsääntöisesti ajanvarauksella. Rokotteet voi ottaa molemmat tai halutessaan vain toisen. Molempia rokotteita annetaan riskiryhmiin kuuluville. Tällä hetkellä vapaita aikoja on marraskuussa muutamia ja joulukuulla enemmän. Uudessakaupungissa tullaan järjestämään ilman ajanvarausta oleva rokotustapahtuma. Ajankohdasta ilmoitetaan myöhemmin.

– Ajanvarauspuheluita on erittäin paljon ja toivommekin mahdollisimman monen käyttävän sähköistä ajanvarausta. Mikäli sähköisessä ajanvarauksessa koronarokotteissa ei ole vapaita aikoja, voi käyttää myös influenssarokotteen ajanvarausta. Pyrimme avaamaan aikoja pelkkään koronarokotukseen mahdollisimman pian. Influenssarokoteajalla voi siis saada koronarokotuksen.

Kannattaako influenssa- ja koronarokotteet ottaa yhtä aikaa?

 

– THL suosittelee, että koronarokote annetaan yhtä aikaa influenssarokotteen kanssa.

Flunssaa on nyt paljon liikkeellä. Jos sitä potee, milloin sen jälkeen voi ottaa rokotteen?

– Rokotukselle ei voi saapua kuumeisena tai flunssaisena. Mikäli on sairastanut koronan, voi rokotteen ottaa aikaisintaan kolmen kuukauden kuluttua sairastamisesta.

Teija Uitto

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän