Lasten parlamentti tänään Crusellissa

0

Kaupungissa järjestetään tänään toista kertaa Lasten parlamentti. Kyseessä son viidesluokkalaisille koulupäivän yhteydessä järjestettävä tapahtuma, jonka tavoitteena on vahvistaa oppilaiden osallisuutta osana päätöksentekokulttuuria. Parlamentilla vahvistetaan myös lasten osallisuuden kokemusta sekä harjoitellaan demokraattista vaikuttamista.

Tapahtuman teema mukailee tämän vuoden Lapsen oikeuksien viikon teemaa eli tällä kertaa puhutaan lapsen oikeudesta hyvinvointiin. Parlamentissa hyvinvointia tarkastellaan niin ennakkotehtävien, paneelikeskustelun kuin toiminnallisten työpajojenkin kautta.

Paneelikeskustelussa lapset esittävät kysymyksiä kaupungin päättäjille sekä viranhaltijoille, joille oppilaat ovat saaneet valmistella ennakkokysymyksiä.

Päivän aikana järjestetään myös neljä erilaista työpajaa, jossa hyvinvointia käsitellään eri tavoin. Lisäksi lapset maistelevat maistelumenun ruokia ja äänestävät niistä parhaan ruoan, joka valitaan koulun ruokalistalle.

Tilaisuuden avaa kaupunginjohtaja Atso Vainio .

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän