Luistelun iloa jäädiskossa

0
Elena Markkanen, 12, Alisa Lähtinen, 10, Viivi Isoheiko, 13, ja Taimi Laiho, 10, kannustavat luistelun pariin.

Jää-Kotkien taitoluistelujaosto järjesti lauantaina iltapäivällä ala-asteikäisille suunnatun jäädiskon jäähallilla. Parkkipaikka täyttyikin tasaiseen tahtiin, ihmiset ovat selvästi löytäneet paikalle.

– Pienemmätkin lapset saavat tulla, jos ovat vanhempien seurassa, kertoo tapahtumaa järjestämässä ollut Elina Lähtinen .

Lähtinen on yksi paikalla olevista Jää-Kotkien taitoluistelujaoston luistelijoiden vanhemmista. Lippuja ja eväitä myymässä ja tarjoilemassa olivat myös muun muassa Päivi Markkanen , Noora Lapila , Minna Vainio , Jonna Laaksonen , Noora Lapila ja Henriikka Päivärinta .

– Ihan vain pohdittiin, että mitä kivaa voisi järjestää. Uudessakaupungissa lasten kuu on marraskuu, Lähtinen kertoo tapahtuman taustasta.

– Ei ole tämän tyyppistä tapahtumaa ollut pitkään aikaan, toteaa puolestaan Päivi Markkanen.

Osa paikallaolijoista oli pukeutunut erilaisiin asuihin. Näin tekivät eläinteemaisiin pukuihin sonnustautuneet taitoluistelijat Elena Markkanen , Alisa Lähtinen , Viivi Isoheiko ja Taimi Laiho . Jokainen heistä kertoo tapahtuman olevan kiva.

– Kaverit ja disko, toteaa Laiho kohokohdista

– Ja jää, lisää Lähtinen.

Isoheiko kannustaa ihmisiä taitoluisteluharrastuksen pariin.

– Kannattaa aloittaa taitoluistelu, saa nopeasti uusia kavereita, hän mainitsee.

Jäällä luistelee lukuisia lapsia ja nuoria, kovaäänisistä soi menevää musiikkia ja värikkäät diskovalot valaisevat jään. Lasten vanhempia on kokoontunut vaihtopenkille katsomaan menoa. Näin teki myös kahden lapsen kanssa paikalla ollut Tiina Eloranta .

– Harvemmin on tällaista tapahtumaa lapsille täällä, Eloranta toteaa.

Nelivuotias Emmi Eloranta luistelee jo taidokkaasti jäällä. Hänen isoveljensä, Valtteri Eloranta luistelee pian paikalle kahden kaverinsa, Sisu Mykrän ja Väinö Hellstenin kanssa. Heilläkin pysyy luistin jalassa, sillä kukin harrastaa jääkiekkoa. Kullakin on selkeä suosikkikiekkoilija.

–  Miro Heiskanen , toteaa Mykrä.

–  Mikko Rantanen , sanoo Eloranta.

–  Cale Makar , mainitsee puolestaan Hellsten.

Jäädiskossa heidän mielestään parasta on ollut musiikki, vaikka heidän suosikkikappaleensa eivät vielä ole kaiuttimista kuuluneetkaan.

Tapahtuma oli suosittu, ja osallistujilla selkeästi hauskaa. Tapahtumaa järjestämässä ollut Noora Lapila haluaakin korostaa, että kyseessä on hyvän mielen tapahtuma.

– Luistelun iloa tältä tapahtumalta halutaan, hän toteaa.

Patrick Paldanius

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän