Maailman kuva

0

Kansainliitto ja sen seuraaja YK. Mitä todellista merkitystä näillä hienoilla kerhoilla oli tai on? Annettiin/annetaan päätöslauselma, jotka eivät velvoittaneet mihinkään ja jotka päätökset yksi osallistuja voi kumota.

Suomen talvisota = Neuvostoliiton hyökkäys Suomeen, Kosovon/Serbian sota, ns. kuudenpäivän sota Israel/Egypti/Jordania, nyt Israelin/ Hamasin sota, Venäjän hyökkäys Ukrainaan. Mitä merkitystä on järjestöllä, jolla ei ole mitään toimeenpanovaltaa?

Mitä väliä? Pitäisikö perustaa Yhdistyneet sotavoimat, jotka järeillä toimenpiteillä puuttuisivat tällaiseen toimintaan? Onhan esim. Korean sota lopulta saatu melkein päätökseen, mutta sielläkin kuitenkin sotivat aika rajoittuneet YK-joukot.

Tulee mieleen myös yksi asia, joka Suomen eduskunnan toiminnassa iskee silmään; siellä kun voi äänestää JAA, EI, TYHJÄÄ, POISSA. Mikä merkittävää mielipidettä edustaa kansanedustaja, joka äänestää tyhjää?

Poissaolevat hoitavat tietysti omia tärkeämpiä asioita kuin kansanedustajat, ne ovat luku erikseen. Mitä tyhjää äänestävät? Jokaisella ihmisellä, myös kansan edustajaksi valitulla pitää olla oma mielipide ja oikeus/velvollisuus esittää se.

No nythän on niin, että oma puolue voi tällaisen edustajan erottaa valtuusto-/puolueryhmästään. Onko ryhmäkuri parempi oikeus kuin oman mielipiteen julkaiseminen?

Kauko Kettunen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän