Naakka-patsas myönnettiin Jennika Saloselle

0
Uudenkaupungin nuorisovaltuuston edustajat Masi Pietikäinen (vas.), Maisa Kari ja Emil Haijanen luovuttivat Naakka-patsaan Jennika Saloselle.

Jo vuodesta 2006 asti Uudenkaupungin nuorisovaltuusto on myöntänyt henkilölle, yritykselle tai yhdistykselle Naakka-patsaan nuorten toimintaa esimerkillisesti edistäneestä työstä. Tänä vuonna patsaan sai kaupungin nuorisopalvelujen vastaava Jennika Salonen .

– Jennikan avulla nuorisovaltuusto on tehnyt isoja harppauksia eteenpäin, esimerkiksi saamalla kaupunginvaltuustoon oman paikan. Virkansa puolesta hän on mielestämme edistänyt nuorisovaltuuston toimintaa enemmän kuin mitä olisi edes pitänyt, nuorisovaltuuston edustajat perustelivat valintaa.

Nuoret arvostivat Salosen kykyä selvitellä heidän ehdottamia asioita virkamiestasolla. Yhtäkään ehdotusta Salonen ei tyrmää, vaan jokaista asiaa hän lähtee selvittämään, vaikka ei itse tietäisi suoraan vastausta.

– Tänä vuonna tuli kymmenen vuotta täyteen, kun olen nuorten parissa tehnyt töitä, joten tämä valinta on minulle eräänlainen merkkipaalu ja kiitos, Salonen kiitteli.

Salonen pitää tärkeänä, että nuoria koskevissa asioissa myös nuorten on oltava kuultuna sekä heidän kauttaan tulevia ehdotuksia ja ideoita pitää ottaa vakavasti huomioon.

– On todella hienoa, kun meidän nuorisovaltuusto on tällainen ryhmä, jossa nuoret haluavat todella vaikuttaa asioihin ja viedä niitä eteenpäin, Salonen kehui valtuustoa.

Valtuusto korosti myös Salosen apua olla edistämässä kaupungin sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien nuorten huomiointia, josta yksi esimerkki on sateenkaarevien nuorten ryhmätoiminta.

– Nuorisotyön pitääkin olla muovautuvaa ja mennä nuorten ehdoilla, jotta se pysyy nuorten näköisenä, Salonen huomautti.

Vuonna 2021 Salosesta tuli sijaisuuden jälkeen kaupungin nuorisopalvelujen vastaava. Ennen nykyistä työtään hän toimi Liedossa nuorten työpajassa starttivalmentajana sekä etsivän nuorisotyön parissa Liedossa, Maskussa, Mynämäessä ja Nousiaisissa.

Nuorten parissa työskentelemisessä Salosen mielestä parasta on työn vaihtelevuus. Vaikka nuorisopalvelujen vastaavan virka on toimistopainotteista, hän nauttii saadessaan jalkautua edelleen nuorten pariin ja tehdä heidän kanssaan asioita.

– Nuorilta tulee todella hyviä ideoita ja pääsen heidän kanssaan toteuttamaan ihan uudenlaisia juttuja. Moninainen työnkuva ja nuoret ovat työni suola, Salonen kiteytti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän