Nystarsin naiset härnäsivät sarjakärkeä

0
Lisämaalit olivat molemmissa päissä lähellä, tämä kuti meni hieman Nystarsin maalin yli. Kuva: Jussi Arola

Ykkösdivarin keskivaiheilla elintilasta taisteleva Nystarsin naisten joukkue aiheutti lähiseuralle SBS Wirmolle (Mynämäki) vasta kauden toisen pistemenetyksen. Sarjaa johtava Wirmo ei kuitenkaan suostunut yhtä pinnaa enempää ”Nysselle” luovuttamaan.

Pohitullissa mentiin jatkoajalle, joka meni lyhyen kaavan mukaan. Wirmo onnistui maalinteossa jo 11 sekunnin kohdalla. Näin kaksi pinnaa lähti sarjakärken matkaan ja Nystars riuhtaisi itselleen yhden. Ottelu päättyi lukemiin 3–4.

Vierasvoitto ei ollut suuri vääryys. Pelin edetessä Wirmon pallonhallinta vain lisääntyi ja Nystars oli pakotettu riistoilla hakemaan tilanteita. Viimeiseen erään mentiin kotijohdossa 2–1.

Puolustus kesti kuusi minuuttia, ennen kuin Uudenkaupungin oma kasvatti Emmi Vaitiniemi pamautti Wirmolle tasoitusmaalin. Vaitiniemi oli myös asialla, kun vierasjoukkue meni ylivoimalla 2–3-johtoon. Tätä edelsi Nystarsin maalivahdin Ruska Kerttulan muutama huikea pelastus. Kerttula palkittiin ansaitusti kotijoukkueen parhaana.

Tappioasemassa Nystars nosti asetelmansa aavistuksen ylemmäs myös pallottomana ja pystyi saamaan pientä hämminkiä vastustajan pelin rakenteluun.

Kahdeksan minuuttia ennen loppua Laura Lahti pääsi etenemään laidalta ja pisti pelivälineen keskelle Emilia Hakanpäälle , joka laukoi erinomaisen kudin yläputken kautta sisään. Tämä oli Nystarsin ensimmäinen laukaus maalia kohti tässä erässä, mutta sitäkin laadukkaampi.

Jatkoajalla ei päästy varsinaisesti vielä edes asettumaan valmiiksi, kun maalin edestä tullut ohjaus livahti kotijoukkueen verkkoon ja Wirmon juhlat alkoivat.

Nystarsin pääkoutsi Juha Haanpää yritti ilakoida yhdestä pisteestä, mutta tappion kitkeryys puski väkisin esiin.

– Kyllä tämä syö miestä. Wirmo on todella hyvä joukkue ja siirtelee palloa laadukkaasti. Teimme paljon töitä ja siksi olisimme voineet ansaita enemmänkin, Haanpää pohti.

Wirmo johti ottelua avauserän jälkeen 0–1. Toisen erän loppuun osui emäntäjoukkueen tehohetki. Saara Mäki-Arvela (Lahti) tasoitti pelin ja minuuttia myöhemmin pistepörssin ykkönen Liina Hyytiä tinttasi johtomaalin Riina Rantasen esityöstä.

Kotipelit jatkuvat ensi lauantaina. Nystars lähtee ennakkosuosikkina matsiin, kun toiseksi viimeisenä majaileva Blue Fox vierailee Pohitullissa. Kamppailu alkaa kello 18.30.

Juha Laine

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän