Nystarsin P17-joukkue taipui jännitysnäytelmässä

0

17-vuotiaiden SM-sarjan koitos lauantaina oli sellaista salibandya, että nuorisourheilun viihdearvo ei tästä paljoa voi enää nousta. Tasokas, värikäs ja vivahteikas ottelu päättyi kuitenkin kotijoukkueen pettymykseen. Päätä pusikkoon ei tästä kuulu laittaa, sillä ukilaiset pakottivat sarjakärki Blackbirdsin jatkoajalle häviten lopulta maalein 7–8.

Niin kuin muissakin lajeissa, pelityylit vaihtelevat joukkueiden välillä. Blackbirds ei juuri harrasta tylsempää kyttäilyä ja pallon pitkäaikaista siirtelyä omalla alueella. Tästä syystä pelissä oli tapahtumia enemmän kuin normaalisti. Keravalaisten pistemäärää SM-sarjassa ei tarvitse ihmetellä, sillä joukkue pystyi välillä tekemään suoria syöttöjä useamman peräkkäin ja sai näin sahattua ukilaispuolustuksen levälleen.

Nystars osoitti vahvaa päättäväisyyttä pelin loppupuolella. Erikoisia tapahtumia nähtiin, kun kotijoukkueen pelaaja sai jäähyn vain sekunti ennen toisen erän loppua. Kaikki odottivat jo erän loppumista, mutta jollain ilveellä vastustajan vaarallisin peluri unohtui keskelle yksin ja tämän sekunnin aikana vierasjoukkue täräytti 3–5-johtomaalin.

Kun Nystarsin oman alueen erheestä vieraat menivät 3–6-johtoon, näytti tilanne mutkikkaalta. Verneri Jaakola käynnisti kirin kymmenen minuuttia ennen loppua, mikä sekoitti vieraiden pasmoja.

Nystarsin aggressiivisempi tyyli aiheutti pallonmenetyksiä ja Mikael Kauhan nosto yläkulmaan toi isännät jo maalin päähän. Intensiivisesti kannustanut kotiyleisö sai lisää karkkia, kun Kauha tälläsi tasoituksen neljä minuuttia ennen loppua.

Nystars ei tyytynyt tähän. Niilo Lännistön omalta alueelta lähtenyt soolo päättyi rystysivallukseen, joka päästi riemun valloilleen. Kolmen maalin tappioasema vaihtui maalin johtoon seitsemässä minuutissa. Blackbirds otti molarin pois ja onnistui melko nopeasti tasoituksessa. Jatkoaika ehti vanheta vajaat kaksi minuuttia, kun verkko pölähti Nystarsin päädyssä.

– Hieno matsi ja tykkään vastustajasta. Blackbirds pelaa reilusti ja pitää vauhtia. Hiukan on pettynyt fiilis, koska enemmänkin pisteitä oli tarjolla. Meille tuli sellaisia virheitä välillä, että niistä maksettiin hintaa, päävalmentaja Jani Vaitiniemi tiivisti.

Niilo Lännistö vietti neljän (1+3) tehopisteen iltaa. Kaksi maalia mieheen tekivät Mikael Kauha ja Aatu Saarinen .

Nystars taistelee tiukasti lohkon nelospaikasta ja on siitä yhden pisteen päässä. Kahden viikon päästä on erittäin tärkeä kahden pelin viikonloppu, kun kotimatsissa vastaan tulee Steelers ja sitten on mielenkiintoinen peli Mynämäellä SBS Wirmoa vastaan.

Juha Laine

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän