Opastuksia Kaupunginlahden rantaan on tarjolla

0

Parisen viikkoa sitten oli tekstaripalstalla hyvin myönteinen kirjoitus, jossa kehuttiin kunnostettua Kaupunginlahden ympäristöä istutuksineen ja historiatauluineen. Kirjoittaja esitti toiveen, että opettajat toisivat syksyllä koulun alkaessa lapsia tutustumaan alueeseen ja vanhaan kirkkoon. Varmaan moni opettaja saattaa näin tehdäkin. Toivottiin myös, että jostakin löytyisi opas opettajan avuksi.

Uudenkaupungin matkailuoppailla on tarjolla useitakin erilaisia noin tunnin pituisia teemaopastuksia, joista yksi on nimenomaan Kaupunginlahden ympäristöön suunniteltu, ja on nimeltään Tarinoiden Kaupunginlahti. Sen aikana kierretään Kaupunginlahti ja kuullaan mm. mielenkiintoisia asioita laivoista, joiden nimet löytyvät rannan kivetykseltä.

Vanhassa kirkossa käydään historiapainotteisilla kaupungin keskusta-alueen opastetuilla kävelykierroksilla. Uudenkaupungin rauhalla, Seitsemällä suurella tulipalolla ja Myllymäellä on omat teemaopastuksensa. Näitä kaikille avoimia opastuksia on tarjolla joka kesä, ja tiedot niistä löytyvät Valitse Uusikaupunki -esitteestä. Opastukset sopivat niin lapsille kuin aikuisillekin.

Uudenkaupungin matkailutoimiston kautta voi kuka hyvänsä varata itselleen tai ryhmälle haluamansa opastuskierroksen. Opas voi tulla myös erilaisiin tilaisuuksiin kertomaan kaupungin menneisyydestä tai nykyisyydestä. Varmasti oppaan johdolla näet ja kuulet enemmän kuin vain omilla silmillä katsomalla!

Uudenkaupungin matkailuoppaat ry

Merikki Jäntti

Tuula-Riitta Karlin

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän