Pohjoisen viikonloppu meni nappiin Nystarsin naisilta

0

Nystarin naisten asema ykkösdivisioonassa oman lohkon keskivaiheilla pomppasi kertaheitolla huomattavasti paremmaksi. Kaksi voittoa varsinaisella peliajalla oli tavoitteena Oulun-reissusta ja suunnitelma toteutui täysimittaisena.

Lauantaina ”Nysse” oli tiukoilla sarjassa viimeisenä olevan SB Nivalan vieraana. Liikennettä kotijoukkueen maalille pystyttiin järjestämään, mutta parhaan tehokkuuden uupuminen piti pelin tasaisena. Ukilaiset pitivät alussa hankitun johtoasemansa loppuun asti pelin päättyessä lukemiin 3–4.

Sunnuntain koitos HaHea vastaan piti olla kovempaa sorttia, kun joukkueet olivat peräkkäin sarjataulukossa vain yhden sarjapisteen erolla. Toisesta erästä alkaen Nystarin maalivahti Ruska Kerttula pystytti muurin maalin eteen ja vierasjoukkue porhalsi komeaan 1–6-voittoon.

Lauantain pelissä parasta osaamista näytettiin pelin alussa. Liina Hyytiän passista Laura Piiroinen avasi maalinteon ja minuuttia myöhemmin Hyytiä maalasi itse. Kolme minuuttia tästä ja Julia Hakanpää ( Peppi Laaksonen ) muutti tilanteeksi jo 0–3.

Pelin puolivälissä Saara Mäki-Arvela täräytti 1–4-osuman Piiroisen esityöstä. Tämän jälkeen hanat tukkeutuivat. SB Nivala sai vielä niin sanotun pukukoppimaalin, kun 2–4-kavennus tuli yhdeksän sekuntia ennen erätaukoa. Kotijoukkue pääsi maalin päähän ylivoimalla, mutta ei enää lähemmäksi.

HaHe-matsin käsikirjoitus eteni toisella tapaa. Ensimmäinen erä päättyi tilanteessa 1–1. Nystarsin häkistä vastasi Riikka Laato (Piiroinen). Tutut tehonaiset käärivät hihat toisessa erässä ja Hyytiä (Laato) sekä Piiroinen (Hyytiä) soittelivat alkufanfaarin karkumatkalle.

Erän lopulla Laura Lahti lisäsi ukilaisten hyvää fiilistä muuttamalla pelin 1–4:ään Laaksosen tehdessä pohjustuksen. Nuori Emilia Häggström ilahdutti 1–5-osumalla kolmannen erän alussa ja tämä viimeistään vei parhaan terän kotijoukkueelta. Loppulukemat viimeisteli Riina Rantanen (Piiroinen) tyhjään maaliin.

Lohkon kuusi parasta joukkuetta menevät ylempään loppusarjaan ja Nystars on nyt neljäntenä. Kuusi porukkaa on päässyt hieman karkuteille, mutta liikaa ei kannata sarjataulukkoa tuijotella. Startti on kuitenkin ollut onnistunut.

Toinen kierros alkaa kovalla haasteella, kun ensi lauantaina Nystars reissaa isolle kirkolle sarjakärki Jokerien vieraaksi.

Juha Laine

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän