Presidetti Ahtisaari siunataan tänään

0
Suruliputuksella kunnioitetaan presidentti Martti Ahtisaaren muistoa.

Uudessakaupungissakin liput on laskettu puolitankoon presidentti Martti Ahtisaaren muistoksi. Presidentin valtiolliset hautajaiset järjestetään tänään perjantaina.

Edesmennyt presidentti Martti Ahtisaari tunnettiin etenkin rauhan rakentajana ja hän sai arvokkaasta työstään Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2008.

Presidenttikaudellaan Ahtisaari ei vieraillut Uudessakaupungissa. Hänen Vakka-Suomeen kesäkuun lopulla vuonna 1998 tekemä visiitti kattoi Mynämäen ja Mietoisten kunnat. Mietoisissa, Lounais-Suomen tutkimusasemalla järjestetyssä lehdistötilaisuudessa, oli paikalla myös Uudenkaupungin Sanomien toimittaja, Taina Pärkö . Presidentti Ahtisaari kertoi tilaisuudessa voivansa erinomaisesti.

– Jos en olisi täällä, olisin pelaamassa golfia.

Ahtisaaren mieli taisi jo olla presidentin kesäasunnon Kultarannan idyllissä, josta hän puhui kauniin sanoin.

– Kultaranta on kaunis ja pidetty hyvässä kunnossa. Siellä voimme vaimoni kanssa tehdä asioita, joita ei talvella ehdi, Ahtisaari kertoili.

Samalla hän totesi, että aika kuluu Kultarannassa lueskellen ja levyjä kuunnellen. Presidentti yritti myös pukea sanoiksi, miten upealta auringonlasku näyttää saunatiloista katsottuna. Savusaunan lauteille Ahtisaari lupasi kavuta vielä tiistainakin. Samalla presidentti Ahtisaari muisti suitsuttaa koko Varsinais-Suomen aluetta, jollaista ei Uudeltamaalta kuulemma löydy.

– Pitääkö vielä jatkaa kehumista, presidentti kyseli vuodatuksen jälkeen itsekin huvittuneena.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän