Pyhämaan koulun lakkauttamiseen liittyen

0

Uudenkaupungin Sanomien uutisointiin Pyhämaan koulun lakkauttamiseen liittyen. Lainausmerkeissä lehden teksti.

”Jos kaupunki olisi päättänyt sulkea Pyhämaan koulun jo ensi vuoden aikana…” Mikä toimielin tai kuka viranhaltija on kumonnut valtuuston päätöksen vuodelta 2009, jos oppilasmäärä laskee alle 20, koulu lakkautetaan? Onko kyse tulkinnasta? Mihin perustuu luku 20?

”Kaupunki saa saaristolisää liki 200 000 euroa…” Tieto on totuudenvastainen. Uudenkaupungin saaristo-osakunnan laskennallinen kustannus on 196 261 euroa, josta valtionosuus kaupungille on vain noin viidesosa. Viranhaltijaesityksessä talousseminaarissa oli valtionosuuksiin liittyvä yhtenevä virhe. Diassa esitetään, että valtionosuus (VOS) olisi 19 267 322 euroa. Missä tällainen euromäärä on kaupungin talousarviossa?

”…että ei ole oikeudenmukaista, että nyt tiukalla aikataululla kaupungissa runnottaisiin läpi päätös, jonka mukaan Pyhämaan koulu lakkautettaisiin jo vuonna 2024…” Valtuuston päätöksestä on kulunut aikaa 14 vuotta sen realisoitumiseen. On ollut aikaa, mutta mitä tänä aikana on tehty, jotta lapsimäärä saataisiin kasvuun? Valtuusto on tehnyt hyvin järkevän, kauaskantoisen päätöksen, jota Keskusta peräänkuuluttaa – roskiinko tuollaiset!

Sitten vielä pari kysymystä:

Käyvätkö kaikki Pyhämaan koulun oppilaaksiottoalueen lapset koulua kyläkoulussa?

Antaako kyläkoulu lapsille yhdenvertaiset ”eväät” tulevalle kuin esimerkiksi tämä ylivertainen Wintteri ja miten nämä kyläkoulun lapset sitten vastaanotetaan Wintterin yläkoulussa?

Ari Saastamoinen

kaupunginvaltuutettu

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän