Saara Airisto yllätti MM-pronssilla itsensä – ”Edelleen aika uskomaton olo”

0
Saara Airisto saavutti MM-pronssia viime viikolla Espanjassa järjestetyissä fitnessin MM-kilpailuissa juniorien body fitness -sarjassa. Kuva: EastLabs Photo

Saara Airiston hektinen kahdeksanpäiväinen rupeama Espanjan Santa Susannassa järjestetyissä fitnessin MM-kilpailuissa päättyi virallisesti maanantain ja tiistain välisenä yönä, kun Airisto pääsi takaisin kotiin.

Hetken rauhoittumiselle on tarvetta, sillä Airisto saavutti ensimmäisissä arvokisoissaan MM-pronssia juniorien 21–23-vuotiaiden body fitnessin sarjassa. Eikä 22-vuotias uusikaupunkilainen vielä osaakaan sisäistää tapahtunutta kunnolla.

– Edelleen aika uskomaton olo, kun ihmiset onnittelevat, vaikka en koe tehneeni mitään ihmeellistä. Uskallan väittää, että parikin kuukautta menee ennen kuin ymmärrän, mitä olen saanut aikaiseksi, Airisto raportoi tuntemuksiaan puhelimitse.

Ennen kisoja Airisto kertoi Uudenkaupungin Sanomien haastattelussa tavoitteekseen kisoista nauttimisen ja tyytyväisyyden omaan suoritukseen. On varmaan selvää, että molemmat tavoitteet täyttyivät paremmin kuin mitä osasi kuvitella.

– Oli unohtumaton reissu ja paljon uusia ystäviä sekä kokemuksia rikkaampana tässä ollaan. Olen loppuelämäni kiitollinen, että lähdin reissuun. Eikä oma suoritus olisi voinut paremmin mennä, Airisto iloitsee.

Airisto matkusti Espanjaan viime viikon maanantaina ja kisapaikalle hän pääsi tiistaina. Ennen perjantain kisasuoritusta kilpailijat valmistautuivat pitkin viikkoa muun muassa vähentämällä veden ja suolan määrää ravinnossa.

Torstaina kisaviimeistelyyn kuului pohjavärin laittaminen ihoon. Kilpailu piti varsinaisesti olla perjantaina aamupäivänä, mutta torstai-illalla Airisto kanssakilpailijoineen sai kuulla heidän kilpailunsa siirtyvän tulevaksi illaksi.

– Tunneissa saattaa aikataulut mennä päälaelleen, ja tosi monella meni juuri valmistautumiset sekaisin, Airisto paljastaa.

Kisasuorituksessa seitsemän hengen tuomaristo antaa jokaiselle kilpailijalle pisteet, jotka kuvastavat heidän sijoitustaan tuomarin mielestä. Viiden kilpailijan sarjassa tuomaristo antoi pisteitä 1-5 pisteen väliltä.

Pisteitä Airisto sai 15, mutta tuomaripalautetta hän ei ole suorituksen jälkeen kuullut.

– Tänä vuonna kriteerit olivat selvästi erilaiset kuin mitä aiemmin meidän sarjassa, koska nyt tuomarit hakivat kireämpää rakennetta ja yleisesti malli ratkaisi tosi paljon, Airisto pohtii.

Kisatapahtumaa Airisto kuvaili erittäin hektiseksi, jollaiseksi hän osasi jo etukäteen tapahtuman olevan. Hektisyyttä kuitenkin helpotti Suomen joukkueen taustajoukot, jotka tarjosivat käytännönapuja vieraassa maassa olemiseen ja järjestelyt toimivat heidän kauttaan hyvin.

Suomen kisajoukkueessa oli yhteensä 71 urheilijaa ja Airiston sarjassa Suomi oli myös vahvasti esillä, sillä Airiston pronssin ohella kultaa pokkasi Meri Pikkala ja hopeaa Vilma Wik.

– Oli aika upea tunne, kun suorituksen jälkeen muut suomalaiset olivat katsomossa ja lauloivat meidän kolmosvoiton kunniaksi Maamme-laulua, Airisto tunnelmoi.

Kotiin tultua Airisto suunnittelee järjestävänsä pienimuotoiset juhlat läheisten, ystävien ja tukijoiden kanssa. Taukoa harjoittelusta on myös syytä pitää valmentajan päätöksellä, sillä kropan täytyy saada palautua kisadieetistä sekä -suorituksesta kunnolla.

Airisto toki kertoo, ettei sohvalla makailu sovi hänen luonteeseen.

– Sunnuntaina varmaan jo hiippailen salille, Airisto päättää.

Airiston lisäksi palkintopallilla nähtiin kaksi muuta suomalaista, kun mestaruuden voitti Meri Pikkala ja hopealle sijoittui Vilma Wik. Kuva: EastLabs Photo

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän