Salibandynaisilta upea nousu neljän maalin takaa voittoon

0
Liina Hyytiä teki kolme maalia lauantain voitto-ottelussa ja hän johtaa ykkösdivarin maalipörssiä. Kuva lokakuun alun Nystars-FBC Remix-ottelusta. Kuva: Jussi Arola

Parempi asema sarjataulukossa sysäsi Nystarsin naisille paineet, kun Pohitullissa vieraili kasitietä pitkän matkaa alaspäin körötellyt Blue Fox (Uusikaarlepyy). Asetelma ei tuntunut ukilaisille sopivan, sillä peli oli pitkään väkinäistä ja hyville maalipaikoille ei joukkue päässyt.

Kun vastahyökkäyksiä hyödyntänyt vierasjoukkue meni kolmannen erän alussa jo 1–5-johtoon, oli pistepotti jo karkaamassa näpeistä. Hieman onnekas Liina Hyytiän 2–5 kavennus oli elintärkeä kotijoukkueelle, joka sai pelin rennommaksi ja homman omaan hallintaan.

Värikäs loppu huipentui, kun jatkoajalla Julia Hakanpää nousi laidalta ja kiskaisi voimalla pallon oikeaan ylänurkkaan. Peli päättyi 7–6 ja Nystars onnistui ottamaan kaksi tärkeää sarjapinnaa itselleen.

– Ensimmäinen jatkoaikavoitto. Kaksi kertaa on tätä ennen harjoiteltu ja nyt saatiin käännettyä itselle. Lopussa tehtiin fiksuja ratkaisuja, pelattiin palloa kulmaan oikea-aikaisesti ja siitä luotiin tilanteita, Nystarsin päävalmentaja Juha Haanpää mietiskeli.

Liina Hyytiän kova pistetahti jatkui ja hän avasi ottelun maalitehtailun Riina Rantasen esityöstä. Hyytiän 2–5-osumaan syötön antoi Riikka Laato . Yhdeksän minuuttia ennen loppua Saara Mäki-Arvela laukoi maalin edestä pelin 3-5:een Vilma Ali-Laurilan hyvästä passista maalin takaa.

Sama kaksikko oli asialla myös seuraavassa maalissa. Runsas viisi minuuttia oli jäljellä, kun Rantasen ja Hyytiän yhteistyö toimi toisin päin. Rantanen täräytti pallon verkkoon Hyytiän syötellessä.

Vierasjoukkue ei kolmannessa erässä montaa kertaa vieraillut Nystarsin päädyssä, mutta yleensä visiitti oli vaarallinen. Blue Fox menikin kaiken pyörityksen keskellä yhtäkkiä 5–6-johtoon. Nystars ei hämmentynyt tästä ja Hyytiän erinomaisen leikkauksen keskelle huomasi Laura Piiroinen , joka tarjoili syötön suoraan lapaan runsas minuutti ennen loppusummeria. Hyytiä oli vielä jatkoajalla pelaamassa Hakanpäätä vasemmalle laidalle vapaaksi, jonka ratkaiseva kuti oli komea.

Yhden tai kahden tehopisteen naisia oli kuusi kappaletta. Hyytiä rohmusi yhteensä viisi (3+2) tehomerkintää. Hänellä on seitsemässä pelissä kertynyt 19 tehopistettä ja on koko ykkösdivarin pistepörssin kärkipaikalla.

Pohjoisen matkailua on ohjelmassa vajaan kahden viikon päästä. Ensin Nystars kohtaa sarjajumbo SB Nivalan ja seuraavana päivänä oululaisen HaHen.

Juha Laine

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän