Sorvakon frisbeegolfrata koki muutostöitä – Kokovuotinen harrastaminen on nyt mahdollista kaikilla väylillä

0
Sorvakon frisbeegolfradalla uudistettiin väyliä sekä siirtymiä.

Sorvakon frisbeegolfrataa on uudistettu vuoden 2023 aikana. Suurelta osin kyseessä on ollut heittoväylien välisten siirtymien saaminen pois kuntopolun päältä ja siten frisbeegolfaajat eivät talvisin joudu kulkemaan latupohjalla. Samalla frisbeegolfin harrastaminen läpi vuoden mahdollistuu kaikilla väylillä.

Muutoksessa vaihdettiin nelosväylä kolmoseksi ja kolmonen neloseksi. Uusitun kolmosväylän heittosuunta kääntyi päinvastaiseksi ja pituus hieman lyheni. Näin siirtymä uudelta neloselta Ykskoivuntien ylitse kulkee suojatien kautta ja pois latupohjalta.

Viitosväylä piteni 20 metriä ja se muuttui kolmen heiton väylästä neljän heiton väyläksi. Tämä lisää väylän pelattavuutta.

Peltoväyliä muutettiin haastavammiksi lisäämälle niille heittoalueen rajoituksia. Väylille 14 ja 15 lisättiin OB-kepit rajaamaan heittoaluetta. Väylälle 16 tuli estetornit ja pieni OB-alue keskelle. Muuten väylät pysyivät alkuperäisen mittaisina. Väylä 17 rakennettiin kokonaan uusiksi toiseen paikkaan ja siitä tehtiin niin sanottu saariväylä.

OB-alueella tarkoitetaan pelialueen ulkopuolista aluetta. Pelaajan täytyy saada heittoväline OB-keppien muodostaman alueen sisälle, jotta heitto on hyväksytty. Väylällä 17 on kuitenkin suoraan heittoalustalta alkava rajoitusalue, jonka sisälle heittävä pääsee jatkamaan suoritustaan hieman helpommasta asemasta.

Väylä 18 muuttui selkeästi pidemmäksi ja haastetta tuo muun muassa Mando, joka pakottaa heittäjän heittämään nuolen osoittamalta puolelta. Lisäksi väylälle on lisätty OB-rajoitteet. Väylän pituus kasvoi samalla reilusta 80 metristä aina 177 metriä pitkäksi ja heittomäärä yhdellä heitolla.

Siirtymät väylien 16, 17 ja 18 välillä, sekä siirtymä väylältä 18 P-alueelle uudistuivat samalla. Näillä muutoksilla pelaajien kulkureitit saatiin pois latupohjalta.

Radan kokonaisheittomäärä kasvoi kahdella, ollen uudistusten jälkeen 56 heittoa. Myös väylien kokonaispituus kasvoi 1 547 metriin ja keskimääräinen heittopituus 85,95 metriin.

Rata säilyi A1-tasoisena ja sen muuttaminen AA1-tasoiseksi olisi vaatinut huomattavasti suurempia muutoksia. AA1-radalla vaatimuksena on vähintään 58 heittoa. Keskimääräisen heittopituuden ollessa vähintään 100 metriä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän