Sunnuntai-ilta oli Korihaiden pohjanoteeraus – Kataja puolusti tunnelman irti Pohitullista

0
Joni Herrala oli sunnuntaina selkeästi pirtein pelaaja vaisusta Korihaista.

Sunnuntai-illan Korisliiga-ottelu Pohitullissa Korihaiden ja Joensuun Katajan välillä vaikutti juuri niin sunnuntaimaiselta ottelulta kuin vain voisi pahimmillaan pelätä. Kaksi tuntia kestänyt ottelu ei yltänyt lähellekään sitä tasoa, mitä ihmiset sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan mielellään olisivat katsoneet.

Uusikaupunkilaisittain katsottuna ottelu oli ylivoimaisesti Korihaiden surkein esitys toistaiseksi tällä kaudella. Aiemmin viikolla Slovakiassa pelannut sekä kaksipäiväisen matkan Uuteenkaupunkiin tehnyt joensuulaisjoukkue oli käsittämättömästi energisempi joukkue kuin edellisen kerran edellisperjantaina pelannut Korihait. Kataja vei voiton Itä-Suomeen lukemin 89–74.

Alusta lähtien vaikutti siltä, ettei kukaan herännyt otteluun. Ei koti- tai vierasjoukkue eikä yleisö. Kumpikaan joukkueista ei pisteillä mässäillyt, mutta Kataja onnistui ottamaan kuskin paikan alussa. Samalla Korihait tuhri vapaita heittopaikkoja sekä kauempaa että korin läheisyydestä.

Muutamista vapaista heittopaikoista huolimatta Kataja puolusti Korihaiden hyökkäyksen tyrehdytyksi. Katajan päävalmentaja Petri Virtanen totesikin, että vieraiden ensimmäisen puoliajan puolustus oli parasta tällä kaudella.

– Kova ja vaikea peli meiltä. Kataja tuli kovaa ja heitti alussa kovia koreja ja rakensi johtoaseman, tiivisti Korihaiden parhaana palkittu Wesley Person (18 pist).

Toisella puoliajalla Korihait onnistui välillä kaventamaan pahimmillaan 22 pisteen tappioaseman muutamaan otteeseen 14:ään, mutta menetykset sekä hävityt levypallotilanteet sysäsivät eron jälleen kauemmas.

– He saivat 14 hyökkäyslevypalloa, mutta tuntui kuin niitä olisi ollut yli 20. Aina kun meillä oli hetkemme, he onnistuivat tahtotilanteissa, kuten hyökkäyslevypalloissa, ja saivat tehtyä koreja, hailuotsi Darko Mihajlovic totesi.

Korihaiden alkukauden vahvimmat osa-alueet loistivat sunnuntaina poissaolollaan. Haiparvi heitti yhteensä 70 pelitilanneheittoa, mutta koriin johtaneiden syöttöjen määrä oli vain 11. Korinalusta meni Katajalle selvästi, sillä pisteet korin alta menivät joensuulaisille 50-40 ja hyökkäyslevypalloista tehdyt pisteet niin ikään vieraille 17-10.

Toisessa peräkkäisessä tappiopelissä myös heittoprosentit olivat surkealla tasolla. Kakkoset osuivat 44-prosenttisesti (22/50) ja kolmoset ainoastaan 25-prosenttisesti (5/20).

Pelaajista Javion Ogunyemi teki totutun tuplatuplan (15/10 lev), mutta Kataja onnistui pimentämään Korihaiden pallonskriinipelaamisen, jolloin Ogunyemin, ja koko joukkueen, pelaamisesta tuli hankalaa. Haiden toinen sentteri Mikael Aalto (6/4 virhettä) pelasi kolmannen peräkkäisen heikon ottelun. Edellisissä otteluissa Aalto on joutunut virhevaikeuksiin, mikä on turhauttanut miehen pelaamista liikaa.

Positiivisin pelaaja oli Joni Herrala (3/1), joka silminnähden näytti lähes ainoalta, joka yritti kentällä tosissaan. Herralalla olikin jälleen paras plus-miinus joukkueesta (+4). Korisliigassa Herralalla on koko sarjan kahdeksanneksi paras plus-miinus-keskiarvo (+7,9).

Korihaiden pelit jatkuvat tulevana perjantaina Kotkassa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän