Turku, Kaarina ja Raisio vauhdittavat kasvua ja niinpä Varsinais-Suomen asukasluku pyyhälsi uuden tasarajan yli – mutta Uusikaupunki kutistuu

0
Uusia uusikaupunkilaisia on syntynyt tänä vuonna 81, mutta kuolleiden määrä on paljon suurempi, 156 lokakuun loppuun mennessä. Arkistokuva: Marttiina Sairanen.

Uudenkaupungin väkiluku on laskenut 159:llä hengellä vuoden alusta, kertoo tiistaina julkaistu Tilastokeskuksen väkiluvun ennakkotilasto.

Uusikaupunki pitää tilastossa peräpaikkaa, eli kaupungin väkimäärä kutistuu tällä hetkellä eniten Varsinais-Suomessa.

Koko Varsinais-Suomen asukasluku rikkoi lokakuussa 490 000 rajan. Maakunnassa oli tarkalleen ottaen 490 082 asukasta lokakuun lopussa.

Ennakkotilaston luvut tarkentuvat vielä tulevina kuukausina, kun kaikki muutokset saadaan kirjattua Tilastokeskuksen tietokantaan.

VARSINAIS-SUOMESSA on yli 4 500 asukasta enemmän kuin vuoden alussa. Valtaosa kasvusta on keskittynyt Turkuun, jossa uusia asukkaita on yli 3 000. Lukumääräisesti eniten ovat kasvaneet Kaarina ja Raisio, mutta myös Vehmaa ja Sauvo ovat nauttineet kokoonsa nähden nopeasti kasvupyrähdyksestä. Lisäksi Laitila ja Nousiainen ovat kasvaneet tänä vuonna ripeää vauhtia.

Ukrainalaiset ja maahanmuuttajat ovat monessa kunnassa väkiluvun nousun takana.

Yhdeksässä varsinaissuomalaisessa kunnassa väkiluku on laskenut vuoden vaihteesta.