Turun päivystyksessä pahat ruuhkat

0
Päivystykseen pitää ensin soittaa ennen hoitoon hakeutumista.

Tyks Akuutin Turun päivystys on ollut hyvin ruuhkautunut ja odotusajat ovat muodostuneet ajoittain erittäin pitkiksi.

Tyks Akuutti muistuttaa, että päivystykseen voi hakeutua vain päivystysasioissa, kuten esimerkiksi rintakipu, hengenahdistus, runsas verenvuoto, murtuma tai voimakas päänsärky, johon särkylääke ei auta. Päivystyksen numeroon 116117 on soitettava aina ennen lähtöä.

Tyks Akuutissa arvioidaan jokaisen potilaan hoidon tarve noudattaen kansallista hoidonperusteet.fi –ohjetta.

– Kaikissa vähemmän kiireellisissä ja kiireettömissä tilanteissa potilaiden tulee hakeutua ensisijaisesti omalle terveysasemalle. Esimerkiksi sairauslomatodistuksen tarve tai reseptin uusinta ei ole riittävä peruste hakeutua päivystyksen vastaanotolle, Tyks Akuutin johtaja Sirpa Rantanen korostaa.

Lasten päivystyksessä näkyy infektioiden lisääntyminen. Näissä tapauksissa ensisijaisesti on otettava yhteyttä omaan terveyskeskukseen. Mikäli päivystyksellinen arvio on tarpeen, tulee soittaa puhelinneuvontaan 02 313 1420. Päivystykseen tullessa yksi saattaja riittää odotustilojen rajallisuuden takia.

Hätätapauksissa oikea numero on 112.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän