Ugin pakkausjäteastioiden tyhjennykset siirtyivät LSJH:lle

0
Uudenkaupungin pakkausjäteastioiden tyhjennys siirtyy Lounais-Suomen jätehuollon vastuulle.

Pakkausjätteiden eli metalli-, lasi- muovi- ja kartonkipakkausten kuljetukset siirtyivät Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) kuljetusvastuulle Uudessakaupungissa marraskuun alussa. Siirtymä koski metalli-, lasi-, kartonki- ja muovipakkausten jäteastioita.

Uudessakaupungissa alkavien jäteastiatyhjennysten pohjatietona on käytetty Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan kuljetusrekisteriä, johon on koottu aikaisemmin pakkausjäteastioita tyhjentäneiden jätteenkuljetusyritysten alueelliselle jätehuoltoviranomaiselle eli Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnalle ilmoittamat keräyskohteet ja niissä olevat jäteastiat. Puuttuvat jäteastiatiedot kannattaa ilmoittaa LSJH:lle heti

Taloyhtiöitä on tiedotettu pakkausjätteiden kuljetusmuutoksista, ja isännöitsijöitä ja taloyhtiöiden vastuuhenkilöitä on pyydetty tarkistamaan ja ilmoittamaan yhtiön jäteastiatiedot ja tyhjennystarpeet.

– Mikäli taloyhtiön tiedot ovat vielä tarkistamatta ja ilmoittamatta LSJH:lle, kannattaa se tehdä viimeistään nyt, LSJH:n palvelujohtaja Cati Huhta sanoo.

Jos taloyhtiö sijaitsee taajamassa ja siinä on asuntoja viisi tai enemmän, tulisi siellä olla keräysastiat kaikkiaan seitsemälle eri jätteelle: polttokelpoiselle sekajätteelle, biojätteelle, paperille sekä metalli-, lasi-, kartonki ja muovipakkauksille.

– Pakkausjäteastioiden tyhjennyksissä voi siirtymävaiheessa ilmetä ongelmia. Jos asukkaat havaitsevat puutteita taloyhtiön jätepisteissä tai ongelmia jäteastiatyhjennyksissä, kannattaa ensisijaisesti olla yhteydessä isännöitsijään. Voi nimittäin olla, että asia on jo isännöitsijän kautta hoidossa, Huhta kertoo.

Jos taloyhtiön pakkausjäteastiat ovat lukkojen takana, on huolehdittava siitä, että LSJH:n kilpailuttamilla jätteenkuljetusurakoitsijoilla on pääsy lukittuihin jätetiloihin.

– Mikäli jätetila on lukossa, tulee se siirtää LSJH-lukituksen piiriin. On kuitenkin varmistettava, että myös muut kuin LSJH:n kilpailuttamat kuljetusyritykset pääsevät jätetilaan, Huhta sanoo.

Taloyhtiöiden lisäksi yksityisten asiakkaiden pakkausjätekeräys siirtyy LSJH:n kuljetettavaksi.

– Tällaisia yksityisasiakkaita ovat he, joilla on kotipihassaan yksittäisiä pakkausjäteastioita. Jos kiinteistöllä kerätään pakkauksia monilokeroastiaan, näiden tyhjennys hoidetaan entiseen tapaan sen palveluntarjoajan kanssa, jolta palvelu on hankittu, Huhta kertoo.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän