UJK-kasvatti Senja Siivonen pelasi kolme nuorten maaottelua viime viikolla

0
Rauman Lukossa viime kaudella pelannut Senja Siivonen edustaa nykyisin Team Kuortanetta. Arkistokuva: Ari Anteroinen

Uudenkaupungin Jää-Kotkien kasvatti Senja Siivonen pelasi viime viikonloppuna jääkiekon alle 18-vuotiaiden maajoukkueturnauksessa Vierumäellä.

Nykyisin Team Kuortanetta edustava vasta 15-vuotias hyökkääjä oli Suomen kokoonpanossa kaikissa turnauksen kolmessa ottelussa Saksaa, Japania ja Tshekkiä vastaan.

Avausottelussa viime torstaina Suomi voitti Saksan 6–1. Siivonen oli Suomen 13. hyökkääjä.

Perjantaina Japani kaatui lukemin 2–0. Siivonen aloitti ottelun kolmosketjun laidalla.

Päätöspäivän ottelussa Suomi voitti Tshekin jatkoajalla maalein 2–1. Tällä kertaa Siivonen pelasi nelosketjussa.

Siivonen oli jo elokuussa mukana 18-vuotiaiden maajoukkueen peleissä Kanadan eri kokoonpanoja vastaan, joten hänellä on jo kuusi virallista maaottelua tilillään.

Team Kuortaneen paidassa Senja Siivonen on pelannut tällä kaudella 15 Naisten Liigan ottelua, joissa on tehnyt yhden maalin ja syöttänyt kaksi. Kuortane on sarjassa kuudentena.

Viime kaudella hän pelasi jo 14-vuotiaana Naisten Liigan nuorimpana pelaajana Rauman Lukossa 30 ottelua tehoilla 3+1. Lukko vetäytyi sarjasta viime kauden jälkeen.

Lukon sarjapaikasta luopuminen tarkoitti myös sitä, että joukkueessa pelanneet kaksi muuta UJK-kasvattia saivat etsiä uuden pelipaikan itselleen.
22-vuotias hyökkääjä Mette Karru pelaa Turun Palloseurassa liigaa. Hän on aloittanut kautensa hyvin, sillä pisteitä on jo nyt enemmän kuin viime kaudella Lukossa. 17 ottelussa Karru on tehnyt kaksi maalia ja syöttänyt yhdeksän.
TPS on sarjassa seitsemäntenä.
Sara Hyytiä siirtyi Panelian Raikkaan Mestis-joukkueeseen, jossa hän on pelannut 12 ottelua. 20-vuotias hyökkääjä on ampunut kuusi maalia ja syöttänyt kaksi. PaRa on sarjassa sijalla seitsemän.
Muista UJK:n kasvateista Saara Siivonen pelaa kolmatta kauttaan Naisten Liigan Rovaniemen Kiekossa. 16 ottelussa 22-vuotias hyökkääjä on jäänyt ilman tehopisteitä.
TPS:ssä viime kaudella pelannut Emmi Metsä-Tokila on keskittynyt ringetteen, jossa hän oli mukana voittamassa nuorten maailmanmestaruutta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän