UJK:n naiset kiinni SM-karsintasarjan paikassa

0
Emmi Ranta iski neljä maalia ja antoi kaksi maalisyöttöä UJK:n voittaessa lauantaina tärkeässä pelissä FoPSin. Kuva lokakuun Ilves-pelistä.

Ringeten syksyn sarjat lähestyvät päätöstään. UJK:n naiset ovat ykkössarjassa hyvissä asemissa sijalla neljä, kun kolme peliä on jäljellä. B-nuorten SM-sarjassa UJK:n ja Jyskeen yhteisjoukkue omaa vielä mahdollisuudet varsinaiseen SM-sarjaan.

Naiset pelasivat jo edellisviikonloppuna Tuusulassa sarjan kärkipään BR Akatemian kotihallissa. Ottelu lähti alussa väärille raiteilla ja kotijoukkue johti toisen erän alussa jo 5–0.

Loppupeli mentiin kyllä tasatahtiin mutta loppunumerot BR:lle selvät 9–5. Emma Usvala ja Pihla Suominen tekivät kumpikin kaksi maalia, Kaisa Lehtovirta yhden.

Lauantain kotiottelussa UJK kohtasi sarjataulukossa pari pistettä perässä olleen Forssan Palloseuran. Peli alkoi tasaisena, kahden erän jälkeen oltiin tilanteessa 4–4 ja kolmannessa UJK teki yhden.

Päätöserän alussa pistettiin sitten maaliverkoille neljän minuutin kunnon tuuletus, tuloksena UJK:lle kolme, vieraille kaksi maalia. Tilanne muuttui UJK:n kannalta turvallisemmaksi johdoksi 8–6. Lopullisesti peli ratkesi viimeisen viiden minuutin aikana ja UJK voittoluvut olivat 11–6.

Emma Ranta teki neljä maalia, Susanna Laurell ja Emma Usvala kaksi, Pihla, Tytti ja Petra Suominen kukin yhden.

Naisten neljättä sijaa vankistaa se, että pisteen perässä olevalla NSR:llä ja kaksi perässä olevalla LL-89:llä on enää kaksi peliä jäljellä, kun UJK:lla on jäljellä kolme peliä. Jatkopaikka on siis ns. omissa käsissä.

Tulevana torstaina UJK kohtaa paikallispelissä kotonaan sarjan kärkijoukkueen Jyskeen, sitten lauantaina on edessä matka sarjajumbo Helsingin kotiareenalle ja päätöspelissä 25.11. UJK kohtaa kotona pisteen edellä olevan Kiekko-Espoon.

B-nuorten viikonloppuun mahtui voitto ja tappio. Lauantaina Klaukkalassa kaatui NSR lukemin 8–5, mutta sunnuntain kotiottelussa Laitilassa Kiekko-Espoo kävi hakemassa pisteet selvin lukemin 10–4.

NSR-peli sujui U/J:n pääosin hallinnassa. Maaleja syntyi tasaiseen tahtiin ja kolmannen erän lopulla tilanne oli jo 6–1. NSR sai pienen kirin aikaiseksi ja kavensi eron päätöserän alussa kahteen maaliin, mutta ei päässyt tosissaan voittoa uhkaamaan.

Aino Grönros ja Venla Rintanen tekivät kaksi maalia, kerran osuivat Ellen Rissanen , Lotta Grönros , Verna Tuomi ja Pinja Kiviö .

Sunnuntain peli oli sarjan kärkipäässä keikkuvan Kiekko-Espoon näytöstä. Se vei avauserän 3–0, toisessa U/J kavensi kyllä 3–2:een, mutta kolmannessa vieraat menivät lopullisesti menojaan.

Ellen Rissanen ja Tytti Suominen tekivät kumpikin kaksi maalia. Monika Rivasto sai maalissa torjuttavakseen yli 60 vetoa, kun vieraiden maalivahti sai töitä vain noin 20 torjunnan verran.

Yhteisjoukkue on sijalla kahdeksan, kun joukkueilla on jäljellä kaksi tai kolme peliä. Varsinaiseen SM-sarjaan pääsee kuusi parasta ja siihen rajaan U/J:lla on matkaa vain kaksi pistettä, mutta viimeisestä paikasta tappelee neljä joukkuetta kahden pisteen sisällä.

U/J pelaa 19.11. Helsinkiä vastaan vieraissa ja alkusarja päättyy Uudessakaupungissa 25.11. Järvenpään Haukkoja vastaan. Helsinki on jo varmistanut SM-sarjapaikkansa, Haukat on tasapisteissä U/J:n kanssa.

Jussi Arola

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän