Uusikaupunki hehkui iloa

0

Uudessakaupungissa järjestettiin perjantaina jo viidettä kertaa Hehku-karnevaali. Vaikka sää oli sateinen, silti Rauhanpuistoon ja Alisellekadulle levittäytyi reilusti yli tuhat ihmistä. Kuten Hehkuvin persoona-kilpailun voittajaksi valittu Korihaitten kapteeni Bojan Sarcevic totesi, suomalaiset ovat yleensä vakavia. Hehku-karnevaalissa nähtiin hymyileviä ihmisiä.

Hehku-karnevaali on tapahtumana erityisen rakas Uudenkaupungin Sanomille. Tapahtuma sai nimittäin alkunsa vuonna 2017 lehtemme silloisen päätoimittajan, Eija Eskola-Burin ideasta. Hehku-karnevaalia lähdettiin heti järjestämään yhdessä. Alusta alkaen mukana olivat Uudenkaupungin kaupunki, keskustan kivijalkaliikkeet ja lukuisat yhdistysporukat.

Pari vuotta sitten Uudenkaupungin Sanomat sopi kaupungin kanssa, että päävastuu tapahtuman järjestämisestä siirtyy kaupungille. Näin sovittiin, kun toimituksessamme ja kaupungilla nähtiin tapahtuman potentiaali. Hehku-karnevaalista voi kasvaa tuhansien ihmisten riemukas tapahtuma. Mikään tapahtuma ei vain kasva mittaansa vuodessa tai kahdessa. Esimerkiksi Salon suositut kurpitsaviikot lähti yhden viljelijän, Esa Rannikon ideasta, johon harva uskoi. Nyt tapahtuma houkuttelee kymmeniä tuhansia ihmisiä kummastelemaan kurpitsoja.

Nyt myös Laitilassa Mikolan tila on järjestänyt jo parin vuoden ajan kurpitsapolun, joka on myös pikkuhiljaa kasvattamassa kävijämääräänsä. Aurassa traktorikulkue vetää väkeä katsomaan. Kaikenlaiset hullunhauskat ideat innostavat, sillä ihmiset kaipaavat pimeään syksyyn iloa ja elämyksiä.

Hehku-karnevaalissa oli tänä vuonna poikkeuksellisen paljon nuoria, kun kaupunki kutsui Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoita Hehku Appro- tapahtumaan. Satsaus varmasti kannatti ja ensi vuonna Rauhanpuistossa nähdään vielä enemmän kaikenikäisiä iloisia ihmisiä.

Teija Uitto

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän