Valmet Automotive yhä suurin yhteisöveron maksaja

0

Viime viikolla oli suuri verotietoviikko, kun Verohallinto julkaisi vuonna 2022 tarpeeksi tienanneiden verotietoja. Samaan aikaan julkaistiin myös suurimmat yhteisöverojen maksajat eli eri kuntien suurimmat veroja maksavat yritykset. Koko Suomessa yritykset maksoivat kahdeksan miljardia euroa yhteisöveroja. Summa kasvoi vuodesta 2021 kymmenen prosenttia ja oli suurempi kuin koskaan Suomen historiassa.

Uudenkaupungin suurin yhteisöveron maksaja viime vuonna oli Valmet Automotive. Sen verotettava tulo oli liki 9,3 miljoonaa euroa ja yritys maksoi veroja viime vuonna runsaat 1,8 miljoonaa euroa. Toiselle sijalle kipusi Valmet Automotive EV Power Oy eli eri kokoisia akkuja valmistava tytäryhtiö. EV Powerin viime vuoden verotettava tulo oli liki 6 miljoonaa euroa ja se maksoi veroja yhteensä 1,2 miljoonaa euroa.

Kolmanneksi kipusi Vahterus Oy, jonka verotettava tulo oli liki 3,9 miljoonaa euroa. Yritys maksoi veroja runsaat 780 000 euroa. Neljänneksi suurin veronmaksaja oli Oy AluSteel Ab, jonka verotettava tulo oli runsaat 3,8 miljoonaa euroa ja yritys maksoi veroja runsaat 765 000 euroa. Viidenneltä sijalta löytyy konsulttiyhtiö Simtekon Oy, jonka verotettava tulo oli runsaat 1,8 miljoonaa euroa. Seuraavilta sijoilta löytyvät Seger Oy, Uudenkaupungin Satama Oy, Hoitokoti Reimari Oy ja Säästöpankki Kalanti–Pyhäranta.

Kun vertaa vuosien 2022 ja 2021 verotietoja keskenään, niin ykköspaikan on pitänyt Valmet Automotive, mutta edellisvuonna toiseksi suurin yhteisöveron maksaja oli Oy AluSteel Ab, joka oli nyt pudonnut sijalle neljä. Vahterus oli sen sijaan noussut sijalle kolme, kun toiseksi suurinta veronmaksajaa eli Valmet Automotiven EV poweria ei löytynyt vielä verottajan listauksesta vuodelta 2021.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän