Valmet Automotiven uudeksi toimitusjohtajaksi Pasi Rannus

0
Autonvalmistusliiketoiminnanjohtaja Pasi Rannus nousee Valmet Automotiven toimitusjohtajaksi.

Valmet Automotive aikoo vahvistaa liiketoimintalinjojensa itsenäistä roolia. Yrityksen tavoitteena on lisätä toimintojen tehokkuutta ja ketteryyttä, jotta liiketoimintayksiköt voisivat vastata liiketoimintaympäristön haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

Osana muutosta autojen sopimusvalmistusliiketoiminnan johtaja Pasi Rannus on nimitetty yhtiön toimitusjohtajaksi. Nimitys astuu voimaan välittömästi.

Pasi Rannus on työskennellyt autoteollisuuden tehtävissä jo yli 20 vuoden ajan, Valmet Automotivella hän on toiminut autojen sopimusvalmistusliiketoimintalinjan johtajana vuodesta 2018. Rannus jatkaa toimitusjohtajanimityksensä ohella edelleen myös liiketoimintalinjan johdossa.

Valmet Automotiven akkuliiketoiminta on kasvanut liikevaihdoltaan yhtä suureksi kuin autojen sopimusvalmistus, ja tulee ensi vuonna olemaan jo selvästi tätä suurempi.

– Jatkossa vahvistamme liiketoimintalinjojemme itsenäistä roolia, mikä muuttaa konsernin toimitusjohtajan toimenkuvaa merkittävästi. Rannus on tehnyt erinomaista työtä liiketoimintalinjan johdossa ja hänen valintansa myös yhtiön toimitusjohtajaksi oli luonnollinen päätös, kertoo Valmet Automotiven hallituksen puheenjohtaja Jarkko Sairanen.

Vuodesta 2018 yhtiön toimitusjohtajana toimi Olaf Bongwald.
– Haluan kiittää Bongwaldia hänen ansiokkaasta työstään yhtiön johdossa. Bongwaldin johdolla yhtiö on pystynyt kehittymään ja tekemään tasaisesti tulosta vaikeassa liiketoimintaympäristössä, jota pandemia, toimitusketjukatkokset sekä eurooppalaisen autoteollisuuden haasteet ovat värittäneet, Sairanen jatkaa.

Valmet Automotiven tavoitteena on vakauttaa ja vahvistaa yhtiön kilpailuasemaa lisäämällä liiketoimintalinjojen itsenäisyyttä.

– Itsenäisemmillä liiketoimintalinjoilla pystymme tehokkaammin hyödyntämään toimintojemme osaamista ja niiden kilpailukykyistä infrastruktuuria sekä hakemaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia kullekin liiketoimintayksikölle parhaiten sopivalla tavalla, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Pasi Rannus.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän