Voitto takaa UJK:n naisille SM-karsintasarjapaikan – Ratkaiseva peli lauantaina

0
Tiukkaa vääntöä ja kovaa taistelua on luvassa lauantaina, kun UJK:n naiset pelaavat SM-karsintasarjan paikasta. Kuva lokakuun lopun LL-ottelusta.

UJK:n ringettenaiset tekivät lauantaina tarpeellisen eli kävivät hakemassa voiton Helsingistä ja pitivät haaveet SM-karsintasarjan paikasta omissa käsissä. Alkusarjan päätöskierroksen ratkaiseva ottelu Kiekko-Espoota vastaan pelataan tulevana lauantaina kello 18 Uudenkaupungin jäähallissa.

Helsinki on sarjan viimeisenä, mutta ihan helpolla se ei pisteistä luovuttanut. UJK:n painostuksesta huolimatta se onnistui tekemään ottelun avausmaalin. Sen Susanna Laurell kuittasi seuraavasta hyökkäyksestä. Pihla Suominen vei toisen erän alkupuolella UJK:n ylivoimalla johtoon ja aivan erän lopussa Aino Grönros kasvatti UJK:n maalitiliä.

Kolmannessa erässä maalasivat Emma Usvala ja Petra Suominen ja tilanne oli päätöserään lähdettäessä jo turvallinen 5–1 UJK:lle. Kotijoukkue sai lopussa kaksi lohdutusmaalia, mutta ei enää tosissaan uhannut UJK:n voittoa.

UJK on ennen sarjan päätösviikonvaihdetta sijalla neljä ja menossa SM-karsintasarjaan. Voitto päätöspelissä takaa vähintään neljännen sijan säilymisen, tasapeli tai tappiokin voi riittää, jos muut joukkueet pelaavat sopivasti.

Vastaan asettuva Kiekko-Espoo on sarjakakkosena ja varmistanut jo paikkansa neljän joukossa. Se on kymmenestä pelistään voittanut kahdeksan, pelannut kerran tasan ja hävinnyt kerran. UJK:n saldo on seitsemän voittoa ja kolme tappiota.

UJK:n ja Jyskeen yhteisjoukkue B-nuorten SM-sarjassa omasi vielä ennen viikonloppua pienet mahdollisuudet varsinaiseen SM-sarjaan, mutta ne toiveet kaatuivat sunnuntaina tasapeliin Helsinkiä vastaan.

UJK kyllä vei peliä lähes koko ajan eli se johti viisi kertaa maalilla, mutta kotijoukkue nousi aina rinnalle. Tasoittava kuudes maali syntyi 16 sekuntia ennen pelin päätöstä.

Emma Usvala ja Pinja Kiviö tekivät kumpikin kaksi maalia, Aino Grönros ja Ellen Rissanen yhden.

Joukkue on ennen viimeistä kierrosta yhdeksäntenä, mutta eroa viimeisellä SM-paikalla olevaan Järvenpään Haukkoihin on kolme pistettä.

U/J kohtaa päätöskierroksella juuri Haukat, ottelu pelataan Uudessakaupungissa lauantaina kello 14. Haukoilla on pelissä vielä panosta, sillä sen paikka SM-sarjassa ei ole varma.

Jussi Arola

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän