Yksityishenkilöille myydystä Pyhämaan pappilasta on tehty reklamaatio

0
Kettelissä sijaitseva Pyhämaan pappila myytiin vuonna 2019.

Uudenkaupungin seurakunnan kirkkoneuvosto sai käsiteltäväkseen Pyhämaan pappilasta tehdyn reklamaation. Pyhämaan pappila myytiin yksityishenkilöille yli neljä vuotta sitten, keväällä 2019. Ostajat olivat tänä syksynä ilmoittanee seurakunnalle rakennuksesta löytyneestä lahovauriosta.

Lahovaurio löytyi pappilan toisen pääoven päältä ja se johtunee ostajien mukaan katon vuodosta rakenteisiin. Vaurion on käynyt arvioimassa rakennusalan ammattilainen purkamatta rakenteita. Ostajat vaativat, että seurakunnan tulee selvittää ja korjata omalla kustannuksellaan tämä rakennuksessa ollut piilevä vika. Mikäli tämä ei ole mahdollista, ostajat vaativat toisena vaihtoehtona kaupan purkua.

Kirkkoneuvosto päätti, ettei reklamaatio aiheuta toimenpiteitä, koska reklamaation vaatimukset eivät ole maakaaren mukaisia. Maakaari ei tunne tilannetta, jossa piilevän tai salaisen virheen seurauksena myyjä korjaisi vian omaan laskuunsa. Lisäksi tarkastusraportista ei käynyt yksiselitteisesti ilmi, että vahinko olisi syntynyt mahdollisen piilevän vian seurauksena tai että kiinteistö mahdollisen salaisen virheen vuoksi poikkeaisi laadultaan merkittävästi siitä mitä vanhan pappilan kaltaiselta kiinteistöltä voidaan perustellusti edellyttää.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän