Hainaisille pisteet Joensuusta

0

Korihaiden naisten joukkue kesti ennakkosuosikin paineet pitkällä vierasmatkalla. Viime pelin voitosta maksettiin kova hinta, kun kaksi runkopelaajaa ( Iida Siivonen ja Emilia Arnell ) ovat pitkään poissa loukkaantumisten takia. Muu joukkue paikkasi näiden pelaajien jättämiä aukkoja mainiosti ja kävi noutamassa voiton Katajasta numeroin 55–70.

Iida Korpijärven huimat pinnalukemat oli noteerattu itärajan tuntumassa ja hän sai erityiskohtelua hyökkäyspäässä. Vastustaja keskittyi pitämään Korpijärven pois korinteosta.

Korihaiden valmennuskolmikko on toivonut Ellen Blomqvistilta suurempaa ratkaisuhalukkuutta hyökkäyksessä ja nyt Ellen vastasi huutoon. Yhdeksän pinnan keskiarvolla toistaiseksi vetäneellä Blomqvistilla oli 12 pinnaa kasassa jo neljän minuutin kohdalla. Väkevä panos tuotti 24 pistettä ja 14 levypalloa.

– Puolustettiin hyvin ja Ellenin pistemäärä. Siinä varmaan isoimmat syyt lopputulokseen, Korihaiden päävalmentaja Timo Korpijärvi tiivisti.

Korihait repi tarvittavan johdon jo avausjaksolla. Ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeistä taukoa vieteltiin numeroissa 8–22. Edelleen voitoitta oleva Kataja ei päässyt iskuetäisyydelle missään vaiheessa.

Yksi mielenkiintoinen pelaaja vastustajista löytyi. Nikulan korisperheen vanhin lapsi Adelina on asunut jonkin aikaa opiskelujen takia Joensuussa ja viiletti Katajan paidassa 17 minuuttia keräten siinä ajassa yhden pinnan, yhden levyrin ja kolme syöttöä.

Katajan pelityyli ei saanut suurempaa hehkutusta valmentaja Korpijärveltä. Kotijoukkue pelasi kovaa, mutta ennen kaikkea tällä peiteltiin taitotason puutetta. Usein näissä tapauksissa pelikovuus saattaa olla myös vaarallista.

Iida Korpijärvi säkitti erikoisvartioinnista huolimatta 17 pistettä, joista lähes puolet vapariviivalta. Myös Iida Lalla seisoi ahkerasti vapariviivalla tehden pinnoja erinomaisella (7/8) tarkkuudella. Pisteille pääsivät myös Siiri Huuskonen (8p.), Venla Aitta (6p.), Katariina Hilska (5p.) ja Emma Vänttinen (3p.).

Korihait tarrautui entistä tiukemmin tasaiseen keskikastiin. Kahdeksasta matsista on nyt puolet voitettu. Tulevana sunnuntaina haaste kovenee, kun toisen lohkon kakkonen Lahti vierailee Pohitullissa. Matsi alkaa kello 17.

Juha Laine

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän