Kaupunki tukee urheilua ja kulttuuria – Korihait, Ugin teatteri ja Crusell-seura saavat jatkoa yhteistyösopimuksille

0

Tällä viikolla kokoontunut kaupunginhallitus teki uudet yhteistyösopimukset UU-Korihait ry:n, Uudenkaupungin Teatterin Kannatusyhdistys ry:n ja Crusell-seura ry:n kanssa. Kaikki yhteistyösopimukset ovat arvoltaan 35 000 euroa vuodessa ja ne on tehty seuraavien kahden vuoden mittaiseksi.

Kaupungin ja Korihaiden välinen sopimus koskee seuran edustusjoukkueita ja sen otteluita sopimuskauden aikana. Yhteistyön tarkoitus on edesauttaa seuran urheilullisten tavoitteiden toteutumista Korisliigassa ja samalla tukea seuran yleisiä sosiaalisia tavoitteita sekä edistää ja tukea kaupungin imagollisten tavoitteiden toteutumista.

Yhteistyöllä myös tuetaan kaupungin markkinointia, edistetään kaupunkilaisten elämyksellisiä kokemuksia sekä kasvatetaan nuorison kiinnostusta urheiluharrastuksiin.

Kaupunki saa sopimuksesta etuna muun muassa sen, että Pohitullin palloiluhallista käytetään Uusikaupunki Areena -nimeä sopimuksen keston aikana runkosarjan kotipelien ja harjoitusotteluiden yhteydessä. Korihaiden edustusjoukkueen pelipaidoissa näkyy teksti Uusikaupunki sekä kaupungin Vaakuna.

Kaupunki saa myös esimerkiksi kokonaan käyttöönsä maksullisen tv-kanavan lähetykseen sisältyvän 60 sekunnin mittaisen mainospaikan. Lisäksi kaupunki saa yhden otteluisännyyden ottelukautta kohden, kausikortteja sekä vapaalippuja. Mikäli Korihait putoaa Korisliigasta, sen ja kaupungin välinen yhteistyösopimus raukeaa.

Uudenkaupungin Teatterin Kannatusyhdistyksen kanssa tehdyssä yhteistyösopimuksessa todetaan, että avustuksen pääpaino on kaupunkilaisiin kohdentuvassa ja erityisryhmät huomioivassa teatteritoiminnassa sekä teatterin ulkopuolella tapahtuvassa pienimuotoisessa kiertuetoiminnassa.

Teatteri on sopimuksen myötä yhtenä seniorikortin etuja tarjoavana tahona. Teatteri tarjoaa kaupungille vuosittain vapaalippuja ja kaupunki on mainittava yhteistyökumppanina teatterin mainosmateriaalissa.

Crusell-seuran ja kaupungin välinen sopimus pitää sisällään muun muassa sen, että kaupungin kulttuuripalveluiden henkilöstö avustaa seuraa sen seuraavan kahden vuoden toimikauden aikana. Avustustehtävät liittyvät Crusell-festivaalin järjestelyihin. Seura saa korvauksetta käyttöönsä kaupungin omistamia soittimia ja sekä kiinteistöjä tapahtumaviikon ajaksi.

Kaupungin on näyttävä yhteistyökumppanina kaikessa Crusell-festivaalin tiedotuksessa ja Crusell-seuran on järjestettävä tapahtumaviikon aikana myös maksuttomia tapahtumia. Kaupunki saa Crusell-viikolle ilmaisia konserttilippuja ja sen on tarvittaessa järjestettävä myös kutsuvierastilaisuus.

Sopimusten sisältöä tarkastellaan elokuussa uudestaan

Maanantain kaupunginhallituksen kokouksessa Seppo Nikula (kok.) kannatti sopimusten tekemistä, mutta lisäksi hän ehdotti, että kaupunki terävöittää sopimusten sisältöä elokuun 2024 loppuun mennessä ja huomioi siinä vaiheessa muun muassa Uudenkaupungin toimintaympäristön kehittymisen.

Nikula pohti esimerkiksi sitä, voisiko Korihaiden sopimuksessa ottaa huomioon lasten ja nuorten pääsyn koripallo-otteluihin. Hän huomautti myös sen, että Wintteri valmistuu kesken sopimuskauden, joten sopimusten sisältöjä kannattaa tarkastella kesken sopimuskauden uudestaan. Korihaiden kohdalla tätä ehdotusta kannatti Laura Kontu (kok.) ja teatterin ja Crusell-viikon kohdalla Birgitta Runola (kesk.). Nikulan ehdottamat lisäykset hyväksyttiin yksimielisesti.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Raimo Löfstedt (kok.) totesi, että vaikka kaupungissa eletäänkin tiukkoja aikoja, niin viihtyisyyteen ja elinvoimaan halutaan satsata ja nämä yhteistyösopimukset ovat yksi osoitus siitä.

– Kahden vuoden sopimuskausi on varmasti sopivan mittainen siihen, että eri tahot voivat hieman suunnitella toimintaansa pidemmälle, Löfstedt summasi.

– Sopimuksethan säilyvät saman suuruisina kuin viime sopimuskaudellakin, mutta totta on, että inflaatio ja kustannusten nousu leikkaavat niiden arvoa, lisäsi kaupunginjohtaja Atso Vainio.

Vainio muistutti, että kaupungin ja kolmen eri tahon yhteistyötahot eivät ole puhdasta rahallista tukea, vaan kyseessä on vastikkeellinen markkinointiyhteistyö.

– Meidän ei ole pakko osallistua näihin, mutta tämä oli valintakysymys. Haluamme ostaa kaupungille näkyvyyttä ja onhan se sitä paitsi hieno asia, että meillä on paikallista ja aktiivisesti näkyvää urheilu- ja kulttuuritoimintaa valtakunnallisesti, Vainio huomautti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän