”Nyssen” naiset jäivät telineisiin

0
Nystarsin Alisa Sormunen (23), maalivahti Ruska Kerttula ja Laura Piiroinen (25) puolustustehtävissä. Kuva: Jussi Arola

Kärkikahinoissa viihtyvä Pirkkalan Pirkat joutui kauden alussa nöyrtymään urheasti puolustaneelle Nystarsille kotikentällään.

Lauantaina ukilaisnaiset saivat Poharilla vastaansa Pirkat, jolla oli selvästi jäänyt isompaa lihakimpaletta hampaankoloon viime kohtaamisesta.

Sisuuntunut Pirkat jätti kotijoukkueen telineisiin heti alussa, eivätkä ukilaiset päässeet peliin mukaan missään vaiheessa. Ottelu päättyi lukemiin 1–7.

Sarjataulukon kolmospaikalla oleva Pirkat on taidollisesti kova porukka, jolla on muutama erittäin tehokas hyökkääjä. Nämä pääsivät jylläämään heti avauserässä, joka päättyi masentavasti 0–4.

Toinen erä näytti emäntäjoukkueelta pirteämmältä. Ohjelmaa riitti myös vieraiden maalilla ja kavennus syntyi hieman ennen pelin puoliväliä. Riikka Laato maalasi ja Laura Piiroinen ahkeroi valmistelut. Maali toi pienen ajatuksen kiristä, joka sammui vain 13 sekunnin jälkeen. 1–5-maali oli kohtalokas lopputuloksen kannalta.

Viimeinen erä oli enemmän tai vähemmän loppusummerin odottelua.

– Vaikea peli meille. Vastustaja pelasi taitavasti etenkin noita pitkiä hyökkäyksiä. Niin huonoja me ei olla kuin tulostaulu nyt näyttää. Ei oltu jostain syystä valmiita tähän peliin, Nystarsin päävalmentaja Juha Haanpää tiivisti.

Kaksi viimeistä peliä olivat selkeitä tappioita kärkijoukkueille ja hieman himmensivät loppusyksyä, joka päättyi Pirkat-otteluun. Kokonaisuutta ei silti ole syytä väheksyä. Kaikki muut matsit olivat tasaisia tai sitten isomman maalieron voittoja.

Sijoitus on hyvä eli kuudes ja tässä vaiheessa ylemmän jatkosarjan paikka on täysin haarukassa. Tämä vaatii paikan kuuden parhaan joukossa.

Valmentaja Haanpää oli enimmäkseen tyytyväinen siihen, mitä suojatit ovat tähän mennessä kentällä tehneet, yhtä isoa toivetta lukuun ottamatta.

– Meidän pelin taso heilahtelee liiaksi pelien välillä ja myös yksittäisen pelin sisällä. Mutta olemme osoittaneet, että pystymme haastamaan kenet tahansa tässä sarjassa. Tulee mielenkiintoinen kevätkausi, Haanpää ennakoi.

Nystarsilla on seitsemän peliä alkusarjassa jäljellä. Pelirytmi on omituisen epätasainen. Pirkat-peli oli ensimmäinen kotipeli yli kuukauteen ja seuraavaksi taistellaan Pohitullissa vasta helmikuussa. Alkusarja päättyy kahdella kotimatsilla maaliskuun alussa.

Juha Laine

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän