Perheen edessä ammattilaisuran paras ottelu – Travis Jocelynin heittohurmos siivitti Korihait voittoon Kobrista

0
Travis Jocelyn pääsi tuulettamaan kahdeksan kertaa onnistunutta kolmen pisteen heittoa.

Korisliigan välipäivien ottelut torstaina ja lauantaina olivat Korihaiden Travis Jocelynille erityisiä, sillä ensimmäistä kertaa hänen ammattilaisuransa aikana hänen perheensä näki hänen pelaavan. Vuoden viimeisessä ottelussa lauantaina Jocelyn pelasi perheensä ja Pohitullin yleisön edessä uransa parhaimman ottelun Korihaiden voittaessa Lapuan Kobrat lukemin 109–94.

Ensimmäisellä puoliajalla Jocelyn teki kuusi pistettä, mutta kolmannella neljänneksellä alkoi hurja heittonäytös: laituri nakutti neljänneksen aikana 17 pistettä, joista viisi kolmen pisteen heitoilla. Loppusaldoksi syntyi 35 pistettä kahdeksalla kaukoheitolla kymmenestä yrityksestä.

– Jokaisessa ottelussa yritän antaa faneille hyvän esityksen, mutta tänään oli katsomossa pari erityistä fania, joten oli hienoa saada heidät tänne katsomaan, Jocelyn hehkutti ottelun jälkeen.

Viime kaudella Saksan kakkostasolla pelannut Jocelyn oli kauteen lähdettäessä Korihaiden ulkomaalaisnelikosta lähtökohtaisesti se ”neljäs vahvistus” ja todennäköisesti myös rahallisesti halvin. Yliopistotausta NCAA:n kolmosdivisioonasta on myös erittäin harvinainen, mikä sekin jo saattoi pitää odotukset matalina ennen kautta.

Jocelyn on kuitenkin osoittanut olevansa yksi Korisliigan parhaimmista ulkomaalaisvahvistuksista hinta-laatusuhteeltaan. Häneltä löytyy taitoja monelle pelin osa-alueelle, oli se sitten laadukasta heittämistä tai vahvaa korille ajoa. Myös hyökkäyslevypalloissa laituri on näyttänyt olevansa viekas ja arvokas.

– Sain ottelun alussa hyviä heittopaikkoja, mutta ei vain uponnut. Toisella puoliajalla joukkuekaverit tekivät hyvää työtä pallon liikuttamisessa ja huomasivat minulla olevan hyvä rytmi päällä, jolloin itseluottamus vain kasvaa, Jocelyn kommentoi toisen puoliajan pistetehtailuaan.

Ottelu oli Korihaille jo neljäs sadan pisteen peli tällä kaudella. Edellisen kerran näin monta sadan pisteen ottelua haiparvi on pelannut kaudella 2010–2011, jolloin runkosarjan aikana sadan pisteen rajapyykki meni rikki kuusi kertaa. 23 koriin johtanutta syöttöä oli jälleen osoitus hyvästä joukkuehyökkäämisestä ja heittoprosentit (2P: 66%, 3P: 58% ja 1P: 85%) olivat erinomaisia.

Puolustuspää on kuitenkin Korihailla vuotanut turhan liikaa edellisissä otteluissa. Kobrat-ottelu oli kuudes perättäinen kerta, kun haiden koriin tehdään yli 90 pistettä. Menetykset ovat Korihaiden toinen murheenkryyni ja lauantaina niitä kertyi 18, joista Kobrat rokotti 22 pisteen verran.

Etenkin neljännellä jaksolla, Kobrien siirryttyä paikkaprässiin, Korihait hätäili liikaa ja selvässä johtoasemassa myös ylimääräistä show-meininkiä yritettiin välillä liikaa. Huomioitavaa on myös se, että lopussa Bojan Sarcevic (13 pist/4 lev) seurasi tilanteita vaihdosta eikä ollut rauhoittamassa kotijoukkueen pelaamista.

– Neljännen kympin pelaamisesta meidän on opittava pelaamaan järkevämmin erilaisia tilanteita vastaan ja lukea puolustusta paremmin, totesi päävalmentaja Darko Mihajlovic.

Kauden kymmenes voitto pitää Korihait vuoden vaihteen yli Korisliigan kolmospaikalla. Viime kausina ylempään jatkosarjaan vaadittuun 12 voiton rajapyykkiin on siis enää kaksi voittoa jäljellä, joskaan voittomäärä ei takaa vielä mitään, sillä sen verran tasainen on sarjan ylempi keskikasti. Seuraavan ottelun haiparvi pelaa tulevana perjantaina Joensuussa yhden voiton vähemmän ottanutta Kataja Basketia vastaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän