Varha teki kuntoselvityksen vuokraamiinsa tiloihin – Ugissa löytyi hyvä- ja huonokuntoisia tiloja ja kaikkea siltä väliltä

0
Varha on käynyt läpi omistamiaan ja vuokraamiaan kiinteistöjä ja antanut niille erilaisia kuntoluokkia.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen eli Varhan aluehallitukselle esiteltiin tällä viikolla kunnilta hyvinvointialueelle siirtyneiden kiinteistöjen kuntoselvitys. Varsinaisia asiaan liittyviä päätöksiä ei aluehallituksessa tehty, mutta kuntoselvitys tuotiin päättäjille tiedoksi.

Varhan omistukseen siirtyi vuoden alussa useita kiinteistöjä ja lisäksi Varha teki kuntien kanssa kiinteistöistä vuokrasopimuksia, jotka ovat voimassa ainakin vuoden 2025 loppuun asti.

Varha katselmoi kuntien ilmoittamia huonokuntoisia kiinteistöjä jo viime vuoden aikana vuokrauksen yhteydessä. Silloin käytiin läpi 36 kiinteistöä ja tänä vuonna 109 kappaletta lisää. Katselmusten ulkopuolelle rajattiin pienet kiinteistöt, alle 15 vuotta vanhat kohteet sekä pelastuslaitoksen käytössä olevat kiinteistöt.

Katselmointia ei myöskään tehty kouluissa tai toimistokohteissa. Katselmuksen tekivät Varhan omat kiinteistöpalveluiden asiantuntijat sekä ostopalveluna Sitowise Oy.

Varha hyödyntää kiinteistöistä tehtyä yhteenvetoraporttia palveluverkkoa koskevassa suunnittelussa sekä kiinteistö- ja toimitilastrategian laatimisessa.

Julkisessa kuntoselvityksessä ei kerrota, mistä tiloista on kysymys, mutta tilat on listattu kunnittain. Uudestakaupungista löytyy raportin mukaan yksi huonokuntoinen tila, jolla on korjaustarvetta seuraavan kolmen vuoden sisään. Purkukuntoisia kiinteistöjä ei Uudestakaupungista Varhan listauksesta löydy.

Välttävässä kunnossa olevia rakennuksia löytyy yksi Laitilasta, Taivassalosta ja Uudestakaupungista kaksi. Näissä on remonttitarvetta seuraavan 4–8 vuoden sisällä. Tyydyttävässä kunnossa olevia kiinteistöjä on kaksi Kustavissa, kolme Laitilassa, viisi Uudessakaupungissa ja yksi Vehmaalla. Näissä kiinteistöissä on remonttitarvetta 9–15 vuoden sisään.

Laitilasta, Uudestakaupungista ja Vehmaalta löytyy myös hyväkuntoiseksi luokitellut kiinteistöt. Varha oli luokiteltu kiinteistöselvityksen tarkemmat kohdetiedot salaisiksi, eikä Uudenkaupungin teknisellä johtajallakaan ollut antaa tarkempaa tietoa luokituksista. Varhan kiinteistöpäällikkö ei vastannut yhteydenottopyyntöön.

Fakta
Mistä on kyse?

Varha maksaa kaupungille vuokraa noin 140 000 euroa kuukaudessa.
Tällä summalla se vuokraa kaupungilta esimerkiksi osan Kalannin vanhainkotirakennuksesta, Merituulikodin, Pajalan työkeskuksen, Sakunkulman asuinrakennuksen, A-sairaalan tiloja, mielenterveys- ja päihdepalveluiden tilat, työterveyden, terapeuttien ja sosiaalitoimen tilat, Puustin, vanhuspalvelun sekä Mörnen hallinnon tiloja ja kouluterveydenhoidon tiloja.
Tilojen yhteenlaskettu pinta-ala on 11 322 neliötä.
Vuokra tarkistetaan vuosittain.
Vuokrasopimukset ovat voimassa vuoden 2025 loppuun asti.
Varhalla on oikeus pidentää vuokrasopimuksen voimassaoloaikaa yhdellä vuodella, mutta se voi myös irtisanoa sopimuksen, jonka jälkeen se vapautuu muuhun käyttöön tai päätyä lunastamaan kiinteistön.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän