Vartin keskustelu johti jo taukoon – Ugin valtuusto käsittelee tänään ensi vuoden budjettia

0
SDP:n ryhmä piti neuvottelutauon Crusellin salin reunassa.

Keskustan valtuutettu Mika Sjöblom sai heti alkuunsa Uudenkaupungin valtuuston talousarviokokouksen keskustelun käyntiin. Sjöblom esitti, että valtuuston ensi vuoden kokouspäiviä koskeva päätös palautettaisiin uudestaan valmisteltavaksi.

Sjöblomin ajatuksena oli, että ensi vuonna Uudessakaupungissa käsiteltäisiin sekä kaupungin veroprosentti että talousarvioesitys samassa kokouksessa.

– Näin toimitaan esimerkiksi Kaarinassa, Sjöblom perusteli.

Seppo Nikula (kok.) kommentoi, että hänen mielestään valtuutettujen kädet sidotaan, jos näin toimitaan. Nikula teki lisäesityksen, että kaupungin strategia päivitettäisiin ensi keväänä 13.5. mennessä.

Jaana Reijonsaari-Korsman (sd.) esitti tauon pitämistä, jotta ryhmät voisivat keskustella Sjöblomin esittämästä muutoksesta. Kokousta oli kestänyt tässä vaiheessa runsas vartti.

Nikulan lisäesitys meni läpi yksimielisesti, eli kaupungin strategia päivitetään keväällä.

Kokousaikataulun palautuksesta uuteen valmisteluun äänestettiin. Äänestykseen meni aikaa, kun valtuustossa käytettiin ensi kertaa uutta äänestysjärjestelmää.

Äänestystuloksena oli, että 28-14 äänin valtuuston ensi vuoden kokousaikataulusta päätettiin tässä kokouksessa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että myös ensi vuonna valtuusto päättää ensin veroprosenteista ja vasta myöhemmässä kokouksessa talousarviosta ja taloussuunnitelmasta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän