Mikä oli Kuvalan katsotuin elokuva? – Katso lista, mitä leffoja Ugissa käytiin katsomassa eniten viime vuonna

0
Viivi Laurén, Emma Helminen ja Aini Puukki pukeutuivat kesällä pinkkiin käydessään katsomassa Barbie-elokuvan Kuvalassa.

Elokuvakäynneissä palattiin normaaliin viime vuonna. Elokuvateattereissa käytiin koko Suomessa lähes 7,2 miljoonaa kertaa. Kävijämäärä oli yli 23 prosenttia suurempi kuin 2022. Kotimaisia elokuvia käytiin katsomassa yli 1,6 miljoonaa kertaa.

Elokuvavuotta väritti Barbenheimer-ilmiö, joka innosti ihmiset elokuviin heinäkuussa tehden siitä suomalaisten elokuvateattereiden kaikkien aikojen heinäkuun. Tämä ilmiö näkyi myös Uudenkaupungin omassa elokuvateatterissa Kuvalassa, jossa sekä Barbie-elokuva että Oppenheimer olivat vuoden katsotuimpien elokuvien joukossa.

Kotimaisista elokuvista 100 000 katsojaa ylitti neljä elokuvaa, joista katsotuin oli Aki Kaurismäen Kuolleet lehdet (254 800 katsojaa). Seuraavaksi katsotuimmat kotimaiset olivat Risto Räppääjä ja villi kone (205 475), Sisu (182 771) ja indieyllättäjä Lapua 1976 (171 549).

Kuvalan katsotuin elokuva oli Barbie, kuten muissakin elokuvateattereissa. Sen sijaan Oppenheimer oli Uudessakaupungissa vasta 10. katsotuin leffa, kun esimerkiksi Turussa ja Raisiossa se oli toisena ja Salossa viidenneksi katsotuin.

Kuvalassa toiseksi katsotuin elokuva oli Kuolleet lehdet ja Risto Räppääjä vasta kolmas, kun taas esimerkiksi Loimaalla, Paimiossa ja Somerolla Risto Räppääjä oli toiseksi katsotuin elokuva ja Kuolleet lehdet vasta kolmantena.

Fakta

 

Kuvalan katsotuimmat elokuvat

1. Barbie

2. Kuolleet lehdet

3. Risto Räppääjä ja villi kone

4. Lapua 1976

5. Indiana Jones and the Dial of Destiny

6. Ryhmä Hau: Mahtielokuva

7. Sisu

8. Skimbagirls

9. Five Nights At Freddy´s

10. Oppenheimer

Lähde: Suomen Filmikamari ry

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän