Crusellissa viime vuosi oli huippuhyvä – Kävijöitä eri tilaisuuksissa yhteensä liki 24 000

0
Koronavuosien jälkeen kulttuurikeskus Crusellissa ei ole tarvinnut olla huolissaan tyhjistä penkkiriveistä, toteaa kaupungin kulttuuripalveluiden vastaava Petri Hatakka (vas.). Kulttuurituottaja Joni Pietiläinen koostaa Hatakan kanssa vuosittain kulttuurikeskus Crusellin ohjelmiston.

Kaupungin kulttuuripalvelut järjestivät viime vuonna paljon tapahtumia ja kulttuurikeskus Crusellin tilat täyttyivät useamman kerran kävijöistä. Näin viime vuotta summaa Uudenkaupungin kulttuuripalveluiden vastaava Petri Hatakka.

– Koronavuodet aiheuttivat kävijämääriin suvantoa, mutta se on nyt selkeästi taakse jäänyttä aikaa, Hatakka kuvailee.

Viime vuoden loppupuolella Crusellin taidenäyttelytilaan pystytetty Raija Nokkalan taidenäyttely kiinnosti tuhansia ihmisiä.

Marras–joulukuussa Crusellin alakertaan tuotu paikallisen naivistitaiteilija Raija Nokkalan taidenäyttely oli selkeästi suosituin viime vuoden runsaasta kymmenestä taidenäyttelystä.

– Yhteensä viime vuoden näyttelyissä kävi runsaat 4 500 vierasta, joka on oman työhistoriani kävijäennätys, Hatakka laskee.

Myös Cruselliin järjestetyt esitykset vetivät Hatakan mukaan hyvin väkeä. Loppuunmyytyjä tapahtumia oli useita, kuten esimerkiksi Seela Sellan, Jarkko Aholan ja Katri Helenan konsertit. Loppuvuodesta kahdesti Crusellissa esiintynyt Anna Eriksson veti paikalle yleisöä yli maakuntarajojen. Myös Uudenkaupungin teatterin esitykset kiinnostivat yleisöä.

Uusikaupunkilaisen taiteilijan Anna Erikssonin viime syksyn kaksi keikkaa Crusellissa vetivät mukavasti väkeä katsomoon.

– Huippusuositut taiteilijat saivat paljon kiitosta. Kaupungin kulttuuripalvelut saavat myös jatkuvasti ilahduttavaa kiitosta siitä, kuinka aktiivista toimintaa pystymme tarjoamaan, Hatakka kuvailee.

Viime vuonna kulttuurikeskus Crusellissa kävi noin 23 700 ihmistä, jotka osallistuivat teatteri- tai musiikkiesityksiin, taidenäyttelyihin tai erilaisiin kokouksiin.

– Koko kulttuurikeskuksessa oli viime vuonna 400 tilaisuutta. Tähän laskin mukaan myös alakerran harrastetilan käytön, hän summaa.

Uudenkaupungin teatterin näytelmät kulttuurikeskus Crusellissa ovat tasaisen suosittuja. Viime keväänä esitettiin Keltaiset kengät -teosta.

Hatakan mukaan kulttuurikeskuksen tilat ovat kovalla käytöllä, mutta vielä lisääkin mahtuu.

– Kunhan Wintteri valmistuu, niin saamme kaupunkiin lisää paikkoja, joissa erilaisia tapahtumia voi järjestää. Näin saamme houkuteltua uuden tilan avulla kaupunkiin tapahtumia, joiden järjestäminen ei ole aiemmin ollut Uudessakaupungissa mahdollista, Hatakka lisää.

Kulttuurikeskuksen tapahtumat myydään nykyään teatterin ja kaupungin yhteisen lipunmyyntijärjestelmän kautta. Viime vuoden aikana Hatakka huomasi, että kaupungin kulttuuritapahtumiin saapuu väkeä ympäri Suomen.

– Esimerkiksi Aholaa saavuttiin katsomaan pääkaupunkiseudulta asti ja kävijöitä on muuten myös muun muassa Satakunnan ja Tampereen suunnalta.

Hatakka sekä kaupungin kulttuurituottaja Joni Pietiläinen ovat tehneet määrätietoista työt se suhteen, että Uusikaupunki tunnettaisiin toimivana ja kiinnostavana esiintymispaikkana.

– Pari vuotta sitten esiintyjiä piti houkutella ja toisinaan ostaa tänne esiintymään, mutta nyt tilanne on muuttunut niin, että meihin otetaan yhteyttä ja pyydetään tiloja. Meillä on hyvin jo tarjolla kulttuuripuolen ohjelmaa kevääksi ja lisääkin olisi mahtunut, mutta emme halua ahtaa kalentereita täyteen, koska kaikkiin ei välttämättä riittäisi kävijöitä, Hatakka kertoo.

Crusellissa järjestettiin viime vuonna jo toista kertaa lasten parlamentti. Kaupungin päättäjät osallistuivat paneelikeskusteluun.

Keväällä jatkuvat kaupungin itse tuottamat Uki open stage -tapahtumat ja Luovien ihmisten vertaistukiryhmä. Uutena kokeiluna on tulossa nuorille suunnattu roolipelitapahtuma. Kesällä saa jatkoa myös ympäri kaupunkia kiertävä yhteislaulutapahtuma. Syksyä Hatakka kertoo suunnittelevansa parhaillaan.

– Luvassa on muun muassa stand upia ja pariakin erilaista vierailevaa musikaalia, hän summaa.

Hatakka muistuttaa, että tapahtumia toteutetaan kaupunkilaisia varten.

– Emme tee näitä itseämme tai esiintyjiä varten, siksi on ollut hienoa huomata, että tilaisuudet vetävät väkeä ja yleisö viihtyy, Hatakka kiittelee kaupunkilaisia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän