Henkilöstöä ei nyt irtisanota tai lomauteta – Kaupunginhallitus käy läpi vielä organisaatiota

0
Kaupunginhallitus päätti jatkaa yksityistieavustusten myöntämistä. Uudenkaupungin haja-asutusalueilla risteilee yksityisteitä satoja kilometrejä. Niin metsätalous kuin kesämökkiasutus tarvitsee yksityisteitä.

Ensi maanantaina kokoontuva Uudenkaupungin kaupunginvaltuusto saa päätettäväksi listan toimista, joilla pyritään sopeuttamaan kaupungin talous tiukentuviin aikoihin. Listalla ei ole henkilöstön irtisanomisia tai lomautuksia.

– Olen tyytyväinen siihen, että kaupunginhallitus oli lopulta yksimielinen nyt esiteltävistä sopeutustoimista, kertoi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Raimo Löfstedt (kok).

– Talouden sopeuttaminen on prosessi mikä jatkuu. Paljon on kuitenkin löydetty keinoja, jotka voidaan ottaa käyttöön jo tämän vuoden aikana, lisäsi Löfstedt.

Yksi keino on tarkastella kriittisesti kaupungin henkilöstötarvetta.

– Kaupungin palveluksesta on lähivuosina eläköitymässä 55 henkilöä. Jokaisen vapautuvan viran tai toimen kohdalla on tietysti syytä miettiä, onko se tarpeen täyttää, voiko töitä jakaa tai yhdistää, tai mahdollisesti ostaa palvelu ulkopuoliselta taholta, taustoitti puheenjohtaja Löfstedt.

Kaupunginhallituksen hyväksymässä sopeuttamisohjelmassa on jo listattu useita lakkautettavia virkoja ja vakansseja. Lisäksi kaupunginhallitus aloittaa seuraavassa kokouksessaan kaupungin organisaation läpikäymisen. Erityisen pikaisesti tulee tehdä päätökset liittyen kaupungin talous- ja hallintopalveluihin, joista on lähiaikoina eläköitymässä tai siirtymässä muihin tehtäviin useita henkilöitä.

Kustannussäästöjä haetaan myös seinistä. Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että kaupunki luopuu sellaisista kiinteistöistä, jotka eivät ole kaupungin toiminnan kannalta välttämättömiä. Kaupunginhallitus haluaa myös, että valtuusto valtuuttaa kaupunginhallituksen valitsemaan kiinteistöstrategian perusteella ne kiinteistöt, joista kaupunki luopuu.

Lisäksi tehostetaan Mörnen virastotalon tilojen käyttöä

Paljon esillä olleen Pyhämaan koulun osalta kaupunginhallitus esittää valtuustolle selkeää ratkaisua. Valtuuston tulee päättää että, koulun oppilaiden vähimmäismäärä on 20. Mikäli koulun oppilasmäärässä ei tapahdu kasvua vähintään vähimmäismäärään, koulu lakkautetaan 1.8.2026.

Esillä on myös työpaja Väiskin kuntouttavan työtoiminnan lopettaminen tämän vuoden loppuun mennessä.

– Nykyisten säädösten mukaan kuntouttava työtoiminta kuuluu hyvinvointialueen, ei kaupungin hoidettavaksi. Esimerkiksi kaupunki ei voi hakea tai saada toimintaan mitään avustuksia. Tarkoituksena on käydä Varhan kanssa neuvottelut kuntouttavan työtoiminnan siirtämisestä hyvinvointialueen vastuulle, selvitti kaupungin talousjohtaja Anne Takala.

Kaupunginjohtajan alkuperäisessä esityksessä esitettiin myös yksityistieavustuksista luopumista. Kaupunginhallituksen jäsen Veli-Matti Virtanen (kesk) esitti kyseisen kohdan poistamista esityksestä ja häntä kannattivat Laura Kontu (kok), Birgitta Runola (kesk) ja Merja Koski (sdp). Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti poistaa kyseisen säästöesityksen.

Kaupunginvaltuustossa puidaan talouden sopeuttamisohjelmaa siis maanantaina.

Huom. Otsikkoa korjattu jälkikäteen niin, että se vastaa paremmin tekstisisältöä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän