Korihaiden cup-taival jäi välierävaiheeseen – Seagulls tyrehdytti haiparven hyökkäyksen

0
Javion Ogunyemi ei saanut korin alla yhtään ylimääräistä tilaa ja jäi Cupin välierässä vain kahteen pisteeseen.

Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2011 Suomen Cupin välierässä esiintynyt Korihait ei onnistunut tekemään yllätystä myöhään perjantai-iltana Helsingin Urhea-hallissa. Korisliigan tuleva runkosarjavoittaja Helsinki Seagulls oli odotetun vahva ja vei, etenkin ensimmäisen puoliajan esityksen jälkeen, voiton selvin 82–62-lukemin.

Lauantai-iltana Seagulls kohtaa finaalissa BC Nokian, joka voitti oman välieränsä Joensuun Kataja Basketia vastaan.

Haiden tekemät 62 pistettä olivat selvästi joukkueen tämän kauden alhaisimmat pisteet. Seagulls onnistui tukkimaan korinalustan sekä vapaat heittopaikat jäivät lokkien vartioinnissa minimiin. Vielä ensimmäisen neljänneksen aikana Korihait pysyi hyvin Seagullsin mukana, mutta toisella kympillä haiden hyökkäys tyrehtyi ja Seagullsin heittopeli aukesi.

Toinen neljännes meni Seagullsille peräti 29–10 eron ollessa puoliajalla 24 pistettä.

Tauon jälkeen Korihait paransi puolustusintensiteettiään terävämmäksi. Haiparvi voitti itseasiassa toisen puoliajan neljällä pisteellä (34-30), ja Seagullsin tasoisen joukkueen pitäminen 20 minuutin aikana 30 pisteessä on hyvä suoritus. Etenkin, kun Korisliigassa puolustuspää on Korihailla vuotanut liikaa.

Korihailla oli kolmannen ja neljännen jakson vaiheilla mahdollisuutta kaventaa eroa kymmenen pisteen tuntumaan, mutta muutamissa peräkkäisissä hyökkäyksissä suhteellisen vapaista paikoista heitot tuhrittiin ohi.

– Alussa jäätiin heti vähän jalkoihin ja sitten oli jo vaikeaa tulla takaisin peliin, kun eroa oli jo taululla paljon, tyytyi Thomas Vehmanen toteamaan taistosta ottelun jälkeen.

Haiparven ylivoimaisesti paras pelaaja ottelussa oli Mikael Aalto 23 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla. Jalen Jackson (15/6) oli Aallon ohella toinen haipeluri, joka pääsi kaksinumeroisiin pistelukemiin. Tilastoista poimittakaan Korihaiden heikko kaukoheittopeli (4-30/13%) verrattuna Seagullsin vastaavaan (14-32/44%).

Korisliiga jatkuu Korihaiden osalta ensi viikon lauantaina Tampereella Pyrintöä vastaan. Ylemmän jatkosarjapaikan kannalta ottelu on Korihaille pakkovoiton paikka, sillä runkosarjan viimeinen ottelu on juuri Seagullsia vastaan.

Kymmenentenä sarjassa oleva Pyrintö on tällä hetkellä yksi sarjan kovakuntoisimmista joukkueista. Päävalmentajaksi nousseen Tero Vasellin alaisuudessa Pyrintö on voittanut edellisestä viidestä ottelusta neljä. Joukkueeseen ovat sitten edellisen keskinäisen kohtaamisen jälkeen liittyneet Korihaista tuttu Trey Niemi sekä laadukas sisäpelaaja Ilmari Toikkanen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän