Muotinäytös syntyy kansainvälisin voimin – Novida Open House on tarkoitettu kaikille koulutuksesta kiinnostuneille

0
Novidan liiketoiminnan maahanmuuttajaryhmä järjestää Novida Open House -tapahtuman yhteydessä muotinäytöksen.

Ensimmäisen kerran sitten vuoden 2018 ammattiopisto Novidassa järjestetään avoimet ovet Novida Open House -tapahtuma torstaina. Yksi päivän kohokohdista on kahteen kertaan esistettävä perinteinen muotinäytös, jonka järjestelyistä vastaa koulun liiketoiminnan maahanmuuttajaryhmä.

Ukrainalaisista ja virolaisista koostuva ryhmä valikoitui näytöksen työryhmäksi muun muassa hyvän yhteishengen takia.

– Heihin voi luottaa ja he ryhtyvät toimeen oma-aloitteisesti ja nopeasti. Ennen joulua ryhmä otti yhteyttä yhteistyöyrityksiin, jotka lähtivät ilomielin mukaan, liiketoiminnan opettaja Laura Lehmuskoski kertoo ryhmästä.

Näytöksessä mannekiinit esittävät yritysten tulevaa kevään mallistoa. Mannekiineina toimivat Novidan opiskelijat muun muassa sosiaali- ja terveysalalta ja tutkintokoulutukseen valmentavasta koulutusryhmästä.

Yksi erityinen mannekiini maahanmuuttajaryhmään kuuluvalle Anna Romanovalle on hänen tyttärensä, joka esiintyy näytöksessä.

– Hän on ukrainalainen tuva-opiskelija, joka todennäköisesti esittelee liikuntavaatteita, koska hän on harrastanut voimistelua yhdeksän vuoden ajan, Romanova ilmoittaa.

Novida Open House -tapahtuman juontaa Sami Kuronen, joka saa muotinäytöksen juontoon apua ryhmään kuuluvalta Halyna Bardyholalta.

– Meillä on ryhmässä monia erilaisia taitoja, joita yritämme hyödyntää koko muotinäytöksen projektissa. Saamme uusia kokemuksia ja yritykset hyötyvät yhteistyöstämme meidän kanssa, työryhmään kuuluva Kristin Koppel lisää.

Torstaina kello kahdesta kuuteen olevan tapahtuman toinen vetonaula on paneelikeskustelu, jossa keskustellaan työelämästä ja koulutuksesta. Paneeliin osallistuu henkilöitä lähialueen yrityksistä kuin myös Te-toimiston ja koululaitosten edustajia.

Novidan eri koulutusalat esittävät omilla pisteillään erilaista ohjelmaa. Esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan ohjelmassa on terveysmittauksia. Ravintola- ja catering-ala tarjoaa maistelulautasia sekä erikoiskahvia. Prosessiteollisuuden alalla pääsee puolestaan tutustumaan oluen valmistukseen.

Liiketoiminnan opettaja Elina Siivonen lisää, että paikalle tulee esittäytymään kymmeniä eri yrityksiä kuin myös omilla pisteillään Varsinais-Suomen Te-palvelut, Satakunnan sekä Turun ammattikorkeakoulut ja Varhan Vakka-Suomen sairaala sekä sote-keskuspalvelut.

– Kaikki koulutuksesta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Paikalla on Novidan työelämäpalvelut, oppisopimustoimisto ja kansainvälisen toiminnan edustajat, hän kertoo.

Tapahtuman kohderyhmänä on Novidan omat opiskelijat sekä kaikki koulutuksesta kiinnostuneet tahot, oli sitten lukiolainen, maahanmuuttaja tai yrityksen täydennyskoulutuksesta kiinnostuneet.

– Yritysten kiinnostus tapahtumaa kohtaa on yllättänyt meidät, sillä aiemmin tapahtumassa on esittäytynyt vaan eri koulutusalat. Tämän vuoden tapahtuma on entistä laajempi kuin koskaan aikaisemmin, Siivonen kehuu.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän